
De Pinot Blanc van Jean Biecher is een zeer betaalbare Pinot Blanc uit de Elzas, maar betaalbare Pinot Blanc wijnen hoeven helemaal niet slecht te zijn en deze Jean Biecher Pinot Blanc is hier een mooi voorbeeld van.
Lees verder na de advertentie

Pinot Blanc heeft een uitgesproken smaakpalet dat uitstekend past bij asperges. Maar de Pinot Blanc is meer, ook bij diverse andere gerechten staat de Pinot Blanc zijn mannetje. De Pinot Blanc is ook een wijn voor feestjes, vrienden of heerlijk alleen van te genieten in de zomerse zon.
De Jean Biecher Pinot Blanc is te koop bij Dirck III voor € 3,99 in de winkels en op https://www.dirckiii.nl/jean-biecher-pinot-blanc-75-cl
Geproefd:
Jean Biecher Pinot Blanc is niet alleen een goedkope aspergewijn
Kleur: de kleur van de Jean Biecher Pinot Blanc is medium vol en bleekgeel op de tong. In de rand is de kleur witgoud en wat licht / 2,6
Neus: in de neus heeft de Pinot Blanc zuivere tonen van wit fruit en wat vers gras. De neus is medium uitbundig en komt lieflijk over. De neus is diep en medium vol / 3,4
Smaak: de smaak is wat gereserveerd op de tong met tonen van wit fruit, maar wel zuivere fruittonen en mooie subtiele zuren en een smaak die mooi in balans is . De body is medium vol en de afdronk is goed / 5,7

Mijn eindoordeel over de Jean Biecher Pinot Blanc uit het wijnjaar 2020:
Het wijnjaar 2020 staat niet bekend als een super wijnjaar en dat merk je in deze Pinot Blanc van Jean Biecher. In plaats daarvoor krijg je wel meer subtiliteit in de wijn, een fijnere zuurgraad en het alcohol speelt ook niet zo mee. Eigenlijk heb je gewoon een ander type wijn met meer verfijning. Dat gaat zeker op voor deze Pinot Blanc. Jean Biecher heeft een fijne subtiele wijn gemaakt met een mooie balans en een fijne zuurgraad. De prijs is heel schappelijk en dat is ook wat waard / 1,7
Dus geef ik deze fijne Jean Biecher Pinot Blanc een totaal van 13,4 punten, een hele mooie score en een Bronzen WijnGekkenMedaille
Lees verder voor een heerlijk recept met de Jean Biecher Pinot Blanc:
Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten + 20 minuten in de oven
Ingrediënten
2 verpakkingen filodeeg (in één pak filodeeg zitten 2 verpakkingen)
500 g bloemkool
100 g peultjes
100 g wortel, circa 4 tot 5 kleine waspeentjes
Bosje lente-ui
2 eieren
100 g ongezouten roomboter
50 g bloem
250 ml melk
Bakje tuinkers
1 bakje Boursin a 150 g
Verder nodig
Kookpan met deksel, steelpan, bakpapier, vershoudfolie, maatbeker, vergiet, kwastje om te bestrijken
Bereiding
Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien in circa 10 minuten.
Snijd de bloemkool in middelgrote stukken. Snijd de wortel over de lengte doormidden en vervolgens in vieren. Lange wortels kun je eenmaal doormidden snijden.
Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de bloemkool toe. Kook 4 minuten en voeg dan de wortel toe. Voeg na 4 minuten de peultjes toe en kook nog 1 minuut verder. Giet de groenten af en vang 250 ml van het kookvocht op. Laat de groenten goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Kook ondertussen in een ander pannetje de eieren hard, circa 8 minuten in kokend water. Giet ze af, spoel af met koud water en pel ze. Hak de eieren grof en dek ze zolang af met vershoudfolie.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Smelt 50 g boter in een steelpannetje of afgedekt in de magnetron.
Bekleed een bakblik met een vel bakpapier en leg hier overlappend de plakken filodeeg uit de eerste verpakking op. Bestrijk elke plak filodeeg met een beetje boter, voordat je de andere erop legt. Maak er een langwerpig vierkant van.
Verkruimel 2/3 van de Boursin over het filodeeg (randen vrijhouden) en leg de groenten in het midden (houd 1 el lente-ui achter de hand). Dek de groenten af met het filodeeg uit het andere pak, op dezelfde manier als de eerste keer. Vouw de randen om, zodat een stevig pakketje ontstaat.
Bestrijk ook de bovenkant met boter en bak de strudel in circa 20 minuten goudbruin.
Laat ondertussen op laag vuur de overige roomboter smelten en voeg de bloem toe. Roer een minuut met de garde goed door om de bloem te laten garen. Voeg al roerend de melk en 250 ml van het groentenat toe en zet het vuur wat hoger. Blijf goed roeren met de garde, totdat de saus begint te binden. Voeg de overige Boursin toe en laat de saus enkele minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Houd de saus op laag vuur warm. Roer vlak voor serveren de achtergehouden lente-ui erdoor.
Laat de strudel uit de oven circa 8 minuten afkoelen en snijd dan met een groot broodmes in gelijke stukken.
Serveer met de saus en garneer met het gehakte ei en wat plukjes tuinkers.