Jaume Serra Brut, Cava, Spanje

Jaume Serra Brut, Cava, Spanje

Jaume Serra Brut is een bubbelwijn en bubbelwijnen zorgen altijd dat je een glimlach op jouw gezicht krijgt.

Behalve dan als ze erg zuur zijn, want dan zal jouw gezicht in een andere grimas veranderen….

Jaume Serra Brut is een Spaanse bubbelwijn die gemaakt is op de traditionele manier. Dat wil zeggen een tweede gisting op de fles. Weet u overigens dat je altijd kan zien of je hier te maken hebt met een echte Cavawijn? Ja…? Fijn!

Nee..? Dan ga ik het u vertellen: aan de onderkant van de kurk is een zwarte ster afgedrukt. Die ster zie ja alleen bij echte cavawijnen.

Deze Jaume Serra Brut is een blend van een drietal druivenrassen: de Macabeo, Xarel.lo en Parelladadruif hebben bijgedragen om deze cava te laten ontstaan.

Cavawijnen zijn in de regel goedkoper dan hun dure Franse buren: de Champagnewijnen. Knallen doen ze echter net zo hard als die Franzosen hoor!

Jaume Serra Brut is door onze actieve en één van de grootste wijnimporteurs (LFE) geleverd en is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels. Aldaar zal de prijs om en nabij de € 8,50 liggen.

Deze Spaanse Cavawijn heeft overigens een alcoholpercentage van 11,5%.

Jaume Serra Brut

De kleur van deze Jaume Serra Brut is lichtgeel over de tong; mooi goud fonkelend. De mousse is voldoende en redelijk fijn. Jaume Serra Brut heeft een leuke kleur. (2,8)
In de neus laat Jaume Serra Brut bloemen en wat zoet zien. Vriendelijk en snoeperig. Rond. De neus van deze cava komt redelijk goed los. (3,3)
Op de tong is deze Jaume Serra Brut steendroog en wat agressief, doch wel later ronder en met een fijne mousse. Niet overheersend perzikfruit en rode appel. Zachte zuren. Op de mid-palate is Jaume Serra Brut matig en heeft een redelijk goede droge afdronk. (5,3)
Jaume Serra Brut is een aardige droge Cava uit Spanje. (2,0)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 13,4 punten {78PP} *½*

Jaume Serra Brut is een leuke bubbelwijn die je gewoon, gelet op de prijs, open kan knallen als er iets te vieren is (of niet…)