Jansz Tasmania Brut NV, Tasmania, Australië

Jansz Tasmania Brut NV, Tasmania, Australië

Jansz Tasmania Brut NV is een mousserende wijn die volgens de traditionele manier gemaakt is.

Dit betekent dat de wijn een tweede gisting op de fles heeft ondergaan en dat betekent weer: een hoger kostenplaatje. Hoe meer aandacht er aan een wijn wordt gegeven, hoe hoger de prijs; het is niet anders…

Mousserende wijnen kan je ook drinken als je niet jarig bent

Jansz Tasmania Brut NV eindigt met de twee letters : NV. NV staat in dit geval voor Non Vintage; een wijn die dus niet uit een bepaald wijnjaar is.

Twee druivenrassen staan aan de oorsprong van deze mousserende Australische wijn en dat zijn de Chardonnaydruif en de Pinot Noir.

Brut betekent: droog en dus is er geen sprake van enig waarneembaar restsuiker.

Jansz Tasmania Brut NV is te koop bij de WIJNKRING en wel voor de zeer schappelijke prijs van € 19,95 (en dat is voor zo’n soort Champagnewijn helemaal niet zo duur!) en heeft een alcoholpercentage van 12%. (HIER TE BESTELLEN; en neem ook eens de tijd om even door de site heen te bladeren, want ze hebben nog veel meer wijnen die u zeker zullen aanspreken).

Laten we eens kijken of ze Downunder ook iets weten van wijn maken… 😉

Jansz Tasmania Brut NV

De kleur van deze bubbelwijn is redelijk vol geel/geel-witgoud over de tong. Jansz Tasmania Brut NV is kraakheder en loepzuiver. De mousse van deze Jansz Tasmania Brut NV is voldoende en is redelijk fijn. (2,8)
In de neus is Jansz Tasmania Brut NV niet heel uitbundig, maar netjes en binnen de perken. Rode appel en notig (amandel) laten zich zien in deze Jansz Tasmania Brut NV. De neus is ook gewoon plezierig en komt redelijk los. (3,5)
Op de tong geeft Jansz Tasmania Brut NV een fijn mondgevoel met betrekking tot de mousse. Dat betekent een fijne mousse. Verder is deze Jansz Tasmania Brut NV zacht en fris. Zachte zuren. Qua fruit laat Jansz Tasmania Brut NV wat rode appel zien en is wat notig (amandel). Ook is Jansz Tasmania Brut NV rond en plezierig en heeft genoeg diepgang. Ook is deze Australische bubbelwijn droog, maar zeker niet beendroog. Ook is Jansz Tasmania Brut NV mondvullend en goed op de mid-palate. Ook is deze fijne bubbel breed genoeg; de afdronk is prima en houdt voldoende aan. (6,8)
Ja, Jansz Tasmania Brut NV is een plezierige wijn. Een plezierige bubbel waartegen je zegt: “ Doe nog maar een glaasje!”. Helaas zitten er maar zo’n zes glazen in de fles en dus moet ik weer wat gaan bestellen… Moet u ook doen! (2,3)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 15,4 punten {85PP} ***

Plezierig, dat is het woord voor deze Jansz Tasmania Brut NV. Zo’n wijn waarvan je een volgend glaasje wijn niet afslaat (en eerlijk gezegd, de volgende ook niet…)