Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese 2016, Nierstein, Duitsland

Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese 2016, Nierstein, DuitslandJe hebt zoete en je hebt droge Auslese-wijnen en dit is een zoete Auslese-wijn, deze Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese

Feitelijk kan je dat eigenlijk ook wel zien aan het alcoholpercentage, want bij een zoete Auslese-wijn ligt het alcoholpercentage altijd lager dan bij een droge (Trocken) Auslese-wijn. Door het stoppen van de fermentatie hou je restsuikers over en vandaar dat de wijn dan zoet is. That’s it.

Auslese-wijnen worden gemaakt van de meest rijpe druiven van de druivenplant; dus er is sprake van selectie. Selectie kost menskracht en dus zie je dat weer terug in de prijs. Ook is door selectie de opbrengst per hectare flink minder en ook dat zie je terug in de prijs van de wijn. Vandaar dat een Auslese-wijn eigenlijk nooit goedkoop is.

Deze Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese 2016 dus ook niet.
€ 19,50 zal u er voor moeten neerleggen en deze Rieslingwijn is te koop bij WIJNMENEER.NL.

Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese 2016 heeft een alcoholpercentage van 9,5% en alleen de oude wijnstokken (Alte Rebe) hebben deze Prädikatswein mogen bedienen.

Laat de wijn spreken!

Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese 2016

De kleur van deze Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese 2016 is loepzuiver en kraakhelder. Licht geel / licht geelgoud over de tong met een mooie lichtgeelgouden fonkeling in de rand. Mooie kleur.
De neus komt niet helemaal lekker los. Ik bespeur wel mooie exotisch fruit met honingdrups. Fijn en zacht.
Op de tong zeer zacht, zoet en filmend, Zeer prettig mondgevoel waarbij het speelse exotische zoete fruit van ananas en abrikoos zich mengt met witfruit, zoals peer en meloen. Lichtjes petrol. Mooi rond en met zachte zuren die de wijn in balans houden en zorgen dat de wijn lekker fris blijft. Op de mid-palate is het redelijk gesteld en ook in breedte en diepte is het redelijk. De afdronk is zacht, vriendelijk, plezierig en goed.
Deze Jacob Gerhardt Niersteiner Hipping Auslese 2016 is een uiterst vriendelijke Duitse witte wijn die zachtaardig en bijzonder plezierig is.

Gewoon een goed gemaakte Auslese waarbij selectie van de rijpste druiven niet is overgeslagen. Mooi en met aandacht opgevoed.

Een totaal van 15,4 punten

Nu reeds heerlijk te drinken en zal zich nog wel verder ontwikkelen de komende jaren. Natuurlijk koelen deze zoete Auslesewijn!

#wijn #Wijnmeneer #proefrecensie #Duitsland #Auslese #Riesling #wine #tastingnote #onafhankelijk