Isabella Pinela 2018; uniek en zuiver.

Isabella Pinela 2018 is een Sloveense wijn en die zien wij niet vaak op onze proeftafel.

Sterker nog: dit soort wijnen zie je eigenlijk alleen maar bij de wijnspecialisten, zoals Alex Storms van Wijnkoperij Storms

Isabella Pinela 2018 is een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief; er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Vernoemd naar de (klein)dochter van de wijnmakers.

De wijnfles is afgesloten met een vino-lok; een glazen stop in plaats van een kurken afsluiting. Weer eens wat anders.

Als u deze Isabella Pinela 2018 bestelt bij storms.nl dan kunt u een wijn verwachten met een alcoholpercentage van 12% en voor de prijs hoeft u het niet te laten! Maar € 7,50! En u krijgt hiervoor een mooie unieke Sloveense wijn! Ik zeg gewoon doen, maar lees eerst even hieronder wat ik er van vind. Spreekt het u aan, dan zeker bestellen!

Laat de wijn spreken!

Isabella Pinela 2018

De kleur van deze Isabella Pinela 2018 is kraakhelder en loepzuiver. Zeer jeugdig overkomend. Lichtgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Leuke kleur. (2,7)
In de neus laat deze witte Sloveense wijn zich ook van de zuivere kant zien. Clean zonder poespas; straight from the soil!. In de neus diverse fruittonen van perzik en abrikoos met wat parfum. De neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong is mijn eerste indruk ook hier : zuiver. De wijngaarden zijn nog niet aangetast door de vervuilende luchten en het regenwater is door de soil gezuiverd en clean. De druivenstok heeft deze gezegende wateren opgezogen en omgezet in puur fruit van perzik en abrikoos met licht grapefruit. Fris (zuur) genoeg. Zacht en rond. Redelijk goed op de mid-palate en in breedte en diepte is het redelijk. Licht kruidige en parfumachtige goede afdronk met een licht citrusje. (6,2)

Isabella Pinela 2018 is een zuivere straight from the soil wijn. Wel wat anders dan een doorsnee Chardonnay en ik ben blij dat dit soort wijnen nog bestaan. Nog geen 100 hectare meer van dit druivenras en dus mag je wel spreken van een UNIEKE wijn. Ik zeg: ga eens verder kijken dan je neus lang is en probeer eens wat inheemse- en unieke druivenrassen uit en ik weet zeker dat uw ogen open gaan en uw palate zal er blij mee zijn! (2,2)

Isabella Pinela 2018 verdient van mij een totaal van 14,7 punten

Een SLIMME KEUZE

Drinken kan u het nu.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *