Indomita Sauvignon Blanc 2022, vergeten…

Indomita Sauvignon Blanc 2022 kan u bij verschillende supermarktketens kopen en soms in de aanbieding.

Ik heb deze Chileense wijn (Valle Central) op de kop getikt bij onze lokale supermarkt VOMAR voor een prijs rond de € 3,50. Kost niks, maar misschien is het wat…

“Sustainable winery” staat op het etiket en dat spreekt mij wel aan. Duurzame wijnmakerij…. 


Lees verder na de advertentie exaro

Duurzaam is een woord dat heel populair is tegenwoordig. En daar moeten we ook naar toe lieve mensen: recyclen, duurzaamheid en schone energie. Een beter en schoner milieu is beter voor u, voor mij en onze kinderen. Onze toekomst!

Daar heb ik wel € 3,50 voor over! 😉

Wat krijg je nog meer voor die prijs? Nou een wijnfles met daarin een wijn die gemaakt is van de Sauvignon Blanc druif; 12,5% aan alcohol en helemaal uit Chili!

Laat de wijn spreken!

Indomita Sauvignon Blanc 2022

De kleur van deze Indomita Sauvignon Blanc 2022 ziet er wat bleekjes uit. Licht zilver/wit over de tong met een licht zilveren fonkeling in de rand. Voor de rest is de wijn helder en zuiver. Een jonge kleur. (2,6)
In de neus laat deze Chileense Sauvignon Blanc weinig los. Wat zwak perzikfruit en wat citroen, maar zeker niet de karakteristieke kenmerken van een Sauvignon Blanc. Zeer mager en dunnetjes. De neus komt matig los. (2,3)
Op de tong is Indomita Sauvignon Blanc 2022 toch aardig wat aan de waterige kant. Weinig Sauvignon Blanc achtige kenmerken. Dit neigt wat meer naar wat exotisch fruit; wat vlak citrus, wat citroen, maar het is allemaal wel mager. Op de mid-palate en in de breedte en diepte is het gewoon te weinig. Té mager, mag wel wat meer body en smaak hebben. In de zeer matige en wat dunne afdronk is het alleen maar zuur te bespeuren. (4,0)

Indomita Sauvignon Blanc 2022 is echt een supermarktwijn voor de massa. Weinig kleur, neus en smaak. Lijkt zelfs wat aangelengd, zo waterig is deze wijn. Gelet op het toch wel matige alcoholpercentage van 12,5% zou je het bijna gaan geloven. Heeft weinig te maken met de Sauvignon Blanc druif en dus daar hoef je het niet voor te kopen. Een wegdrinkertje, een niemendalletje. (1,3)

Indomita Sauvignon Blanc 2022 krijgt van mij een totaal van 10,2 punten

Vergeten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *