Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017


Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017
 is gewoon te koop bij de supermarkten

Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017 is een wijn die je bij verschillende supermarkten kan kopen en daarom is het al een geliefde wijn bij vele wijnliefhebbers.

Deze rode wijn komt van de wijngaarden in Maipo Valley en dat ligt in Chili.

Nu moet u weten dat de beste wijnen voor de leukste prijzen op dit moment uit Chili komen. Althans, dat is mijn mening. 

Zo ook deze Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017 van Indomita want, zoals gezegd, bij vele supermarkt te koop (HIER TE KOOP bij de PLUS supermarkt voor maar € 5,29!) en voor dit soort prijzen kan je nog wel eens een flesje proberen, vindt u ook niet?

Nou, deze wijn moet u zeker eens in uw boodschappenkarretje deponeren en niet voor het alcoholpercentage van 13,5%, maar voor de kwaliteit. Betaalbare kwaliteit!

Natuurlijk houtopvoeding dat zeker terug te proeven is.

Ach, laat de wijn spreken!

Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017

De kleur is diepdonker paarsrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle en diepe jonge kleur. (3,0)
In de neus laat deze Gran Reserva Cabernet Sauvignon zien dat het niet zo maar een wijn is. Een wijn met complexiteit. Veel jong rood en donkerrood fruit zoals zwarte bramen en zwarte bessen. Zeer rijp en wat menthol. Ook houttonen geven de neus even wat meer. Geen zware aanzet. De neus komt matig tot redelijk los. (3,6)

zilveren medaille van wijngekken.nl

Op de tong is de eerste aanzet heerlijk zacht en smoothy. Verleidelijk rood en donkerrood fruit (ook hier bramen; zwarte bessen en jammy framboos). Heel lichtjes droog. Weinig tannine dus. Wat paprika. Rond. Chocolade. Ook hier wat menthol. Goed op de mid-palate; diepte en breedte zijn redelijk goed. Geen zware wijn, maar een subtiele wijn. De afdronk is goed tot breed met wat vijgen en menthol. (6,0)

Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017 is met recht een verleidelijke wijn en wie kan een wulpse dame afwijzen? Rond en smoothy met voldoende fruit (donkerrood en rood fruit), complexiteit en houtopvoeding. Het is echter geen zware en volle wijn; op de tong een lichtjes gebrek aan diepte en breedte, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een Chileense wijn en zeker geen Franse tegenhanger zoals een Bordeaux. Dus, deze Chileen heeft zo zijn eigen smaak ontwikkeld en sta daar open voor. Elk wijnland heeft zijn charmes…. (2,2)

Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017 verdient van mij een totaal van 14,8 punten

Drinken kan u het nu en wel een paar jaar houdbaar. 

Gelet op de prijs/kwaliteit krijgt deze Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017 van mij een ZILVEREN MEDAILLE!

Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017


Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!