Importeur gezocht: La Zerba Gavi Primin 2017 uit Italië

Importeur gezocht: La Zerba Gavi Primin 2017 uit ItaliëDe eerste wijn in een serie van vier wijnen die WijnGekken proeft voor een bevriende bemiddelende relatie. Al deze wijnen zoeken een importeur in Nederland.


Wijnmakers hebben het soms heel moeilijk. Naast het maken van mooie wijnen, het hele jaar en het werken in de wijngaard, moeten ze ook nog hun wijnen zien te verkopen.
Veel van die wijnmakers lukt het wel, maar sommige lukt het gewoon niet.
Italiaanse wijnmakers spreken veelal geen Engels en dat maakt het verkopen van hun wijnen in bepaalde landen er niet makkelijker op.
Daarom heeft wijngekken.nl een serie wijnen hier staan die van een zeer goede wijnmaker komen.

Al deze wijnen zoeken een importeur
Dus als je wijnen importeert en je zoekt er nog een wijn uit Piemonte die de moeite waard is, dan moet je zeker verder lezen.
Je kunt mij (martin@wijngekken.nl) mailen als je interesse hebt. Ik breng jou in contact met de tussenpersoon (die doet het gratis) en via haar kun je de wijnmaker benaderen.
De inkoopprijs krijg je dan ook te horen. Wijngekken.nl doet ook deze (gratis) bemiddeling.

Geproefd:
La Zerba Gavi Primin 2017 uit Italië

Kleur: de kleur van deze Gavi is licht strogeel / 2,6

Neus: de neus heeft wit en geel fruit. Lichte appeltonen en medium citrustonen. Deze Gavi heeft ook een kalkachtige structuur. Deze wijn is licht complex, niet te moeilijk en de neus is medium diep en medium vol. De neus komt later veel beter los en is diep en vol / 3,7

Smaak: in de smaak proef ik meer kalktonen. Wit fruit en geel fruit is iets ondergeschikter. Gele appeltonen, peer en steenfruit als fruit. De smaak is spicy, rijp en met wat kruidigheid. De zuren zijn medium en zacht, maar toch aanwezig. De body is vol en mondvullend, rond en aantrekkelijk met op het einde wat hazelnoot. De afdronk is lang / 6,5

Mijn eindoordeel over deze Gavi Primin uit 2017:
Deze Gavi is een aantrekkelijke wijn voor een groot publiek. De smaak is eigentijds en modern gemaakt. Een frisse witte wijn met een medium, maar mooie zachte zuurgraad. De smaak komt het best tot zijn recht, mondvullend en met een lange afdronk. Deze Gavi is best complex. De neus valt eerst iets tegen, maar komt heel goed los in het glas / 1,8

De Gavi Primin krijgt een totaal van 14,6 punten