Impero Valpolicella Ripasso Superiore 2020, een gespierde en levendige wijn

Deze Valpolicella Ripasso van Impero is een gastronomische wijn, ideaal voor de komende feestdagen.

In het artikel Ripasso, wat is dat eigenlijk…? kunt u informatie vinden over deze populaire soort Valpolicella. Informatie over de producent is vrijwel niet te vinden. De wijn is gebotteld door de International Wine Group Srl, gevestigd in San Pietro in Cariano.

Deze Valpolicello Ripasso Superiore is gemaakt uit drie druivenrassen: Corvina, Corvinone en Rondinella. Dat zijn de traditionele inheemse rassen voor de productie van Ripasso en Amarone. Volgens informatie van de verkoper 24Wines/24Liquor heeft deze wijn een houtlagering voor de periode van 2 jaar in grote eiken vaten meegekregen. Alcohol is 13,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

Impero Valpolicella Ripasso Superiore 2020

Diepdonkerrood in het glas. De kleurintensiteit waardeer ik met een 4 op een schaal van 5. In de rand bruinrood weglopend.
Frisse, iets “groene” geuren in de neus. Zure kersen en vlierbessen. Een tikje aards: een bos na een zomerse regenbui.
Stevig en drogend op de tong. Tanninerijk. Zoutig en kruidig, zwarte peper, zoethout, vanille, cacao en pruimtabak. Mooie, wat knisperende zuren. Fruit van bosbessen en aalbessen. Vol van smaak met lengte en fijne bitters.

Een stevige Valpolicella Ripasso. Levendig door de vele zuren in de smaak, maar deze overheersen echter niet. Echt een wijn om wat bij te eten, bijvoorbeeld een mooi stoofvleesgerecht.

Score voor de Impero Valpolicella Pipasso Superiore 2020: 15,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *