Il Poggio Fiano Sannio 2019, heerlijk wit uit Campanië

Deze Italiaanse wijn, gemaakt van de Fiano druif, heeft heerlijke rijpe tonen in zowel neus als smaak.

Producent van deze wijn is Azienda Agricola Il Poggio di Fusco Carmine. Dit wijnbedrijf is gelegen in het plaatsje Torrecuso, provincie Benevento, regio Campanië. Het zuidelijk deel van Italië dus. Een gebied met veel vulkanische ondergrond. Il Poggio verbouwd hier de volgende inheemse druivenrassen: Aglianico, Falanghina, Fiano, Greco en Coda di Volpe.

Deze wijn is volledig gemaakt van de inheemse Fiano druif. Het herkomstgebied is de DOC Sannio. Deze DOC is ontstaan in 1997 en omvat een gebied ter grootte van 1.164 ha in de regio Campanië. De wijngaarden van deze Fiano liggen op een hoogte van 300 tot 400 meter boven zeeniveau. De wijn is opgevoed in roestvrijstalen tanks en is 6 maanden na de oogst gebotteld. Het alcoholpercentage is 14 procent.

Il Poggio Fiano Sannio 2019

Een heldere, licht goudgele kleur met een bovengemiddelde intensiteit.
De neus is verleidelijk met fruitaroma’s van perzik , peer en sinaasappel. Wat honing en florale geuren van lentebloesem. Een lichte mineraliteit.
In de mond zacht, vol en rijk met vrij milde zuren. Het zoete gele fruit van de neus wordt aangevuld de tropische variant meloen. Gele confiture. Iets romig van smaak met een sprankelende toon. Soepel, rond en gepolijst. Licht peperig in de afdronk.

Een mooie, gulle witte wijn waarin rijp geel fruit de boventoon voert. Een zeer plezierig glas! Bovendien een prima prijs/kwaliteit verhouding en deze wijn is dan ook een slimme keuze!

Een prima score voor deze fraaie Fiano van Il Poggio: 15,7 punten.

Deze fijne wijn is verkrijgbaar bij De Wijnbeurs. Aan een fles hangt een prijskaartje van € 13,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *