Il Poggiarello ‘Perticato Beatrice Quadri’ Malvasia 2018; love at first side!

Il Poggiarello 'Perticato Beatrice Quadri' Malvasia 2018; love at first side!
Een wijn van de wijnbeurs

Il Poggiarello ‘Perticato Beatrice Quadri’ Malvasia 2018 komt uit Italië en om precies te zijn uit de wijnstreek Emilia-Romagna (IGT).

Geheel gemaakt van de Malvasia druif en 20% van de druiven worden laat geplukt. Deze druiven worden apart gegist en opgevoed voor drie maanden in eikenhouten vaten. Zij krijgen dus een malolactische gisting. 

Luca Maroni is een hele bekende Italiaanse wijnproever en is zeer onder de indruk van deze witte wijn en geeft 99/100 punten. Bijna volmaakt dus…

LOVE AT FIRST SIDE

Gelukkig mogen wij hier in Nederland ook deze wijn proeven en de ‘Perticato Beatrice Quadri’ Malvasia 2018 is verkrijgbaar bij DE WIJNBEURS voor een prijs van € 13,99.

MAAR LET OP ! VANDAAG € 10,99 !!!!

Il Poggiarello ‘Perticato Beatrice Quadri’ Malvasia 2018 is hier bij de wijnbeurs te bestellen.

Deze Malvasia uit 2018 heeft een alcoholpercentage van 13% en staat te trappelen op de proeftafel….

Laat de wijn spreken!

Il Poggiarello ‘Perticato Beatrice Quadri’ Malvasia 2018

De kleur van deze Il Poggiarello is lichtgeel/licht witgoud over de tong. Wat waterig in het puntje van de tong. Lichte witgouden fonkeling in de rand. Leuke frisse kleur. (2,8)

In de neus krijg ik direct de indruk van vele fruitsoorten. Heerlijk brede neus met diepte. Fruittonen van citrus, abrikoos, perzik, maar ook wat notig. De neus komt redelijk tot goed los. (4,1)
Op de tong is deze witte Italiaan best verleidelijk! Sierlijk, rond, intens en …. Verleidelijk! Zoetige en rijpe aanzet van abrikoos en citrus dat doet denken aan top Gewürztraminers uit de Elzas, maar dan nog even wat vetter. Wat eikenhout. Ook wat muskaat. Ook met heerlijke zachte zuren die het rijpe fruit tegengas geven waardoor er harmonie ontstaat en de wijn in balans houdt. Complex. Op de mid-palate vol en genoeg breedte en diepte.  Een brede fruitcomplexe afdronk. (7,9)

De ‘Perticato Beatrice Quadri’ Malvasia uit 2018 is een zeer mooie, complexe, sierlijke en vrouwelijke wijn waar je direct op verliefd raakt. Je hart slaat over en slaat op hol, als je haar ruikt en proeft…. Genieten! Luca was onder de indruk, maar ik ook…. Als aperitief of als eetwijn perfect! MOOI! (2,4)

Il Poggiarello ‘Perticato Beatrice Quadri’ Malvasia 2018 verdient van mij 17,2 punten

gouden medaille voor wijn

Een gouden medaille! (ook voor de € 13,99)

#wijn #wijnbeurs #medialle #goud #Italië #Maroni #complex #proefrecensie #wittewijn

Il Poggiarello 'Perticato Beatrice Quadri' Malvasia 2018


Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!