Hungaria Grande Cuvee Brut. Mousserend. Hongarije

Hungaria Grande Cuvee Brut. Mousserend. Hongarije

Fraaie bubbels gemaakt sinds 1886 volgens de methode klassiek (2e gisting op de fles). Harmonieus en elegant. Aangenaam droog en drinkt heel soepel en een Zilveren medaille.

Zo staat er op de site van vanderlindewijnen.nl geschreven. Nu geloven wij natuurlijk niet alles en willen het proefondervindelijk zelf uittesten.

Joseph Törley leerde het vak in Reims en starte een eigen fabriek in Budafok in 1882. Het vakmanschap, de fraaie witte wijnen en de uitstekende kalksteen-grotten zorgden voor een uitstekend resultaat. Het kasteel van Törley en de vele kelders bevinden zich ten noorden van Budapest.

Meer info vind je hier www.torley.hu

Goede Doel
Deze wijn draagt ook zijn steentje bij aan het goede doel. De opbrengst is geheel ten behoeve van het goede doel dat de Lions Club Amsterdam ’t IJ organiseert. Dit alles gaat onder de leus van ‘We Serve Bubbles’. Dé organisatie die bijdraagt aan goede doelen in deze samenleving. Meer info vind je op lionsclubamsterdamhetij.nl 4-trading.comis exclusieve importeur voor deze wijn.

Geproefd:
Hungaria Grande Cuvee Brut. Mousserend. Hongarije
€ 11,95 bij vanderlindewijnen.nl

Kleur: bleekgele kleur en lichtgoud in de rand / 2,6

Neus: wat appelfruit en vettigheid met een licht bitterig ondertoontje. Medium vol en -diep / 3,0

Smaak: zachte en krachtige mousse. Appelfruit met een lichtbitterige en kruidige ondertoon. Zeer fris met een homogeen fruitige frisheid die het ook nog afmaakt met een goede body. Tot slot krijg je een mooie droge en medium volle afdronk / 5,8

Conclusie: Deze hoofdzakelijke appelfruit gebaseerde wijn heeft een fijne licht bitterige en kruidige ondertoon met goede lengte en smaak. Een ideale vervanger voor een échte Champagne / 1,9

X ½ ster / totaal 13,3 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin