Hermitage van E. Guigal uit 2009

Hermitage 2009 E. Guigal is een TOP Rhonewijn, maar helaas ook prijzig...

Deze Hermitage van E. Guigal komt van de appellation Hermitage en dat is niet meer dan een heuvelappellation. 1,4 km2 groot en bestaande alleen maar uit wijnranken. Zo ook de wijnranken van E. Guigal.

E. Guigal is een grote en geroemde wijnproducent die een flinke invloed heeft in het Rhone-gebied. Een wijnproducent die ook 100 Parker Punten wijnen op zijn naam heeft staan. Die wijnen zijn echter niet voor de ‘normale’ wijnliefhebber, want ze zijn nogal prijzig….

U begrijpt dat er schaarste heerst op deze wijnheuvel en schaarste met een enorme vraag naar deze kwaliteitswijnen zorgt voor hoge prijzen.

Hermitage 2009 E. Guigal is dan ook geen goedkope wijn. Destijds gekocht bij onze eigen Albert Heijn voor een prijs van € 35 (de prijs ligt nu rond de € 50).

Deze Rhonewijn heeft een alcoholpercentage van 14% en 100% Syrah. 

Volgens Robert Parker, the wine-advocate, behaalt deze Guigalwijn 93+ PP en dat is een mooie  score voor deze wijn, maar… laat de wijn spreken!

Hermitage van E. Guigal uit 2009

zilveren medaille van wijngekken.nl

De kleur van deze TOP-Rhone wijn is diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Vol rood in het uiterste van de rand. de diepte is diepdonker. Topkleur. (3,0)
In de neus laat deze Hermitage van E. Guigal direct zien dat er niet mee te spotten is. Vol rood en donkerrood fruit van rode en zwarte bessen, zwarte bramen en volle rode kersen. Omgeven van donker chocolade, kruiden en specerijen. Wat tijm en peper, maar ook wat licht nat kreupelhout. Genuanceerde houttonen. Vol en breed. Rijp fruit. Ook wat alcohol. De neus komt heel goed open en laat zich breed zien. (4,5)
Op de tong is deze Hermitage van E. Guigal wat droog (tannine) en best redelijk alcoholisch op de eerste aanzet. Rood en donkerrood fruit van rode en zwarte bessen, rijpe bramen en volle kersen dat volledig omgeven is door hout/donker chocolade. Rond, vol en intens. Ook hier wat tijm en licht peper (zwart). Breed op de mid-palate, diepte en breedte. De afdronk is intens, rijp en breed. (7,7)

2009 Hermitage van wijnhuis E. Guigal laat zien dat deze familie weet hoe je Rhonewijnen moet maken. Deze familie Guigal is dan ook wereldberoemd bij de wijnliefhebbers. Geen goedkope wijnen, maar wel kwaliteit. Mooie volle wijn met veel facetten, diepgang, breedte en complexiteit. Nog niet op volle ontwikkeling, maar redelijk op weg. Mooi. (2,7)

Deze Hermitage van E. Guigal uit 2009 verdient een mooi totaal van 17,9 punten (93- PP)

Drinken kan u het nu, maar eerlijk gezegd kan het nog wel jaren flesrust hebben om tot volle ontwikkeling te komen. Als u er een flesje van hebt liggen: laat nog maar een jaartje of vijf liggen en dan eens proberen.  

Gelet op de kwaliteit verdient deze Hermitage van E. Guigal een ZILVEREN MEDAILLE.

Hermitage 2009 E. Guigal

#wijn #Guigal #Rhone #Hermitage #wijngekken #proefrecensie

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *