Herdade dos Templários 2010, DO Tejo, Portugal

Herdade dos Templários 2010

Een rode wijn uit Portugal, om precies te zijn de vallei van de Taag (Tejo) op de proeftafel.


Portugal is naar mijn mening een iets onderbelicht wijnland en hier proberen wij als WijnGekken verandering in te brengen. Bij Portugal denken veel mensen aan Port, maar er komen ook mooie rode en witte wijnen vandaan. 24wine.nl levert aan ons enkele wijnen, die wij analytisch proeven en recenseren. Zo ook deze Herdade dos Templários uit het jaar 2010.
Gemaakt uit 40 procent Castelão, 40 procent Aragonez en 20 procent Alicante Bouschet. Inheemse soorten dus. De wijn heeft ook nog eikenhout gevoeld, voor een periode 6 maanden.
24wine.nl heeft aan deze wijn een prijskaartje van € 6,99 gehangen. Degustação!

Herdade dos Templários 2010

Dieprood en donker van kleur, volrood in de rand (2,7).
Frambozen-confiture in de neus, zwoel, rode pruimen en een lichte kruidigheid. Geparfumeerd, wat bosviooltjes en fris. Een complex en aantrekkelijk bouquet (3,9).
Iets droog en stroef in de eerste aanzet, tannines, cassis en cacao. Een wat stroperige en plakkerige structuur, rijpe bramen en redelijk vol. Loopt wel wat snel weg in de afdronk (6,2).
Interessante, spannende en plezierige wijn, die ook nog wel wat flesrust kan gebruiken. Een uurtje of twee van tevoren opentrekken doet de wijn goed (2,3).

Totaal 15,1 punten. Drinken nu tot 2017

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!