Herdade Dos Grous Branco 2011, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Herdade Dos Grous Branco 2011
Herdade Dos Grous (Alentejano) bevindt zich in het hart van het landelijke Alberano in het district Beja.

Herdade Dos Grous heeft vooral als doel op ecologisch verantwoorde wijze wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Het landgoed is een oase van biodiversiteit, het totale domein omvat 536 hectare, waarvan 70 gewijd zijn aan de wijnbouw en de andere 466 aan de landbouw, een olijfgaard en het fokken van top runderrassen en kampioen springpaarden.
Een moderne en toch traditionele wijnmakerij en een vleugje Frans eiken maken het plaatje compleet waardoor een aantal zeer indrukwekkende range aan wijnen is ontstaan waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van regionale druivensoorten. Zo ook deze Branco, een assemblage van Arinto, Roupeiro en Antão Vaz.
Luis Duarte, hoofdwijnmaker en manager van het landgoed, werd twee keer geselecteerd tot beste Portugese wijnmaker en genomineerd voor de beste wereld-wijnmaker door Der Feinschmecker Magazine, tijdens het evenement Pro Wein in Duitsland.
Een uitstekende reputatie dus. Deze wijn is bij dewijnplaats.nl verkrijgbaar voor € 10,40. En nu, degustação!

Herdade Dos Grous Branco 2011

Een fonkelend heldere, kopergele kleur (2,4).
In de neus krenten en rozijnen en wat aardse tonen. Tropisch fruit, meloen en banaan. Een open, vriendelijk en aantrekkelijk bouquet (3,7).
Een goede, volle en ronde aanzet op de tong. Wat vettig. Veel wit fruit, ananas, grapefruit en mango. Een mooi zoetje en iets alcoholisch (6,2).
Zeer plezierige wijn met een volle, fruitige structuur (2,3).

Totaal 14,6 punten. Drinken 2012 en 2013.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!