Herdade da Ajuda Branco 2019, vol en kruidig wit

Een volle witte wijn uit het Portugese wijngebied Alentejano op de proeftafel.

Producent Herdade da Arjuda heeft wijngaarden in de Zuid-Portugese regio Alentejano. Een uitgestrekte regio die niet alleen bekend staat om de wijn, maar nog meer door de aanwezigheid van de kurkeik en de daarmee samenhangende productie van kurk.
Herdade da Arjuda is een modern wijnbedrijf met een areaal van 140 hectare aan wijngaarden. Men werkt met een volledig recyclings programma voor alle materialen. Ook is het één van de weinige wijnbedrijven in Alentejano waarbij door de ligging van de wijngaarden de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan merkbaar is in de wijnen.

Deze “Branco” bestaat uit een blend van drie druivenrassen: Arinto, Antão Vaz en Gouveio. Antão Vaz zal waarschijnlijk de “hoofddruif” zijn, want deze druif wordt in Alentejano ook wel de koningin van de witte druivenrassen genoemd. De wijn heeft 5 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Alcohol is 13,5 procent.

Herdade da Ajuda Branco 2019

Een heldere, licht strogele kleur met een gemiddelde intensiteit.
In de neus fruitaroma’s van tropisch fruit (meloen) en aroma’s van peer en perzik. Een snufje munt. Een open neus die ook wat fris en mineralig overkomt.
Sappig op de tong met een lichte vettigheid. Dat geeft een iets dik mondgevoel. Honing en daartegenover een wit pepertje. Gedroogd geel fruit en marmelade. De zuren zijn goed verweven. Een restzoetje is ook van de partij.

Herdade da Arjuda Branco is een volle, toegankelijke witte wijn met een licht kruidig randje. Toch blijft de frisheid behouden en zit er enige spanning in. Fijne wijn!

Een goede score voor deze Portugese allemansvriend: 13,6 punten.

Herdade da Arjuda Branco is verkrijgbaar bij Ansari Wines. een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het importeren en verkopen van kwaliteitswijnen uit Portugal. Ansari Wines importeert de wijnen rechtstreeks vanaf de wijnboeren in Portugal. Hierdoor kan Ansari Wines kwaliteitswijnen aanbieden tegen een scherpe prijs. Het prijskaartje wat aan deze wijn hangt is € 7,25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *