Henri Ehrhart Gewurtztraminer Réserve Particulière 2017

Weet u wat zo leuk is als je op vakantie gaat…? Je komt wijnen tegen die je niet zo vaak tegenkomt en ook nog wel voor redelijke prijzen. 

Zo ook deze Gewurtztraminer uit de Elzas van Henri Ehrhart. Zelf gekocht bij de wijnboer en ik weet alleen niet meer wat de prijs is geweest. In ieder geval heeft de wijn 13% aan alcohol en de prijs zal zo rond de € 13 liggen.

In Ammerschwihr, in het hart van de Elzasser wijnroute, bevindt zich Domaine Henri Ehrhart. Een familiebedrijf waar al 8 generaties lang wijn gemaakt wordt! Op dit moment zijn Cyrille en Sophie Ehrhart het gezicht van het bedrijf. Zij hebben de passie voor wijn en de kennis van het wijnmaken van hun vader Henri Ehrhart overgenomen.

De broer en zus zijn dankbaar dat ze in de voetsporen mogen treden van hun voorouders: ‘Het is onze beurt om een nieuwe pagina te schrijven in de geschiedenis van onze familie’

Tradities en waarden staan hoog in het vaandel bij Sophie en Cyrille: ‘Passie, werk en respect zijn onze kernwaarden.’ Ze delen hun passie voor wijn graag met iedereen: ‘Onze wens is dat onze wijnen de speciale momenten mogen begeleiden van Alsace liefhebbers over de hele wereld.(Bron alsacewijnen.nl)

Laat de wijn spreken!

Henri Ehrhart Gewurtztraminer Réserve Particulière 2017

De kleur van deze Henri Ehrhart Gewurtztraminer Réserve Particulière 2017 is helder en zuiver. Licht geelgoud over de tong met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. Mooie kleur. (2,8)
In de neus laat Henri Ehrhart Gewurtztraminer Réserve Particulière 2017 niet al te veel los, maar ik bespeur toch wat muscat en wat citroen omgeven door een zijdeachtige omgeving. Vriendelijk en met een lichte touch van honingzoetigheid. De neus komt matig los. (3,8)
Op de tong geeft deze Henri Ehrhart Gewurtztraminer Réserve Particulière 2017 een duidelijke bloemige, wat zoetige honingachtige en zijdeachtige indruk. Ook wat muscat. Zeer rond en fluwelig. Wat kruidig. De zuren zijn wat ondergesneeuwd door het zoet. Goed op de mid-palate en met de breedte en diepte is het prima gesteld. De afdronk is met voldoende lengte, zachtheid en smaak. (6,8)

Henri Ehrhart Gewurtztraminer Réserve Particulière 2017 is gewoon een mooie wijn! Mooi in vriendelijkheid en zachtheid, met voldoende smaakindrukken waarbij het honing en de muscat een redelijk grote invloed hebben. De Gewurtztraminers uit de Elzas van tegenwoordig zijn meer naar het zoet gegaan dan naar de droge en wat meer zure kant. Persoonlijk ben ik er nog niet uit of ik dat nu wel of niet een goede keuze vind, maar wat heb ik te zeggen? Ik moet er gewoon mee dealen! Deze Elzaswijn is gewoon een genietwijn en dat dan ik dus ook doen! Genieten! Moet u ook doen! (2,4)

Henri Ehrhart Gewurtztraminer Réserve Particulière 2017 verdient 15,8 punten

Drinken kan u het nu een wel een jaartje of twee houdbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *