Henri Ehrhart Gewurtztraminer Grand Cru Kaefferkopf 2017, kwaliteit Grand Cru


Henri Ehrhart Gewurtztraminer Grand Cru Kaefferkopf 2017 is ook in mijn wijnkelder beland nadat ik tijdens een zomervakantie naar de Elzas, bij de wijnboer himself deze Grand Cru heb gekocht.

In Ammerschwihr, in het hart van de Elzasser wijnroute, bevindt zich Domaine Henri Ehrhart. Een familiebedrijf waar al 8 generaties lang wijn gemaakt wordt! Op dit moment zijn Cyrille en Sophie Ehrhart het gezicht van het bedrijf. Zij hebben de passie voor wijn en de kennis van het wijnmaken van hun vader Henri Ehrhart overgenomen.

De broer en zus zijn dankbaar dat ze in de voetsporen mogen treden van hun voorouders: ‘Het is onze beurt om een nieuwe pagina te schrijven in de geschiedenis van onze familie’

Tradities en waarden staan hoog in het vaandel bij Sophie en Cyrille: ‘Passie, werk en respect zijn onze kernwaarden.’ Ze delen hun passie voor wijn graag met iedereen: ‘Onze wens is dat onze wijnen de speciale momenten mogen begeleiden van Alsace liefhebbers over de hele wereld.(Bron alsacewijnen.nl)

13,5% aan alcohol heeft deze Elzasser Grand Cru en als u precies wilt weten hoe het zit met al die Grand Cru wijnen dan bekijkt u gewoon dit artikel over alle soorten Grand Cru wijnen

Laat de wijn spreken!

Henri Ehrhart Gewurtztraminer Grand Cru Kaefferkopf 2017

De kleur is vol goudgeel over de tong met een mooie 18 karaats geelgouden fonkeling in de rand. Zuiver en helder. (2,8)
In de neus laat deze Gewurtztraminer Grand Cru Kaefferkopf 2017 mooi diep fruit los van lychee en natuurlijke honing. Licht kruidig. Neus komt redelijk los. (4,0)
Op de tong is deze Elzas Grand Cru 2017 zeer mooi rijp en goed vol. Lychee met een honingomgeving en ook wat abrikoos/muscat. Soepel en smooth, haast satijnachtig. Kogelrond en verleidelijk. Op de mid-palate is het ruim voldoende met diepgang en breedte. Best krachtig en met een brede smoothy, maar krachtige afdronk met een heel licht wit pepertje. (7,0)

Henri Ehrhart Gewurtztraminer Grand Cru Kaefferkopf 2017 is een mooie wijn. Een wat zoete wijn, zoals tegenwoordig de Elzasser Gewurtztraminers worden gemaakt. Je merkt ook dat de druiven voor deze wijn volledig rijp geplukt zijn, de suikers liggen op een hoog niveau waardoor er voldoende restsuikers aanwezig zijn om een redelijk hoog alcoholpercentage in stand te houden. Een kwaliteitswijn die ook zeker bij een mooi gerecht geserveerd kan worden. Gewoon genieten dus! (2,5)

Henri Ehrhart Gewurtztraminer Grand Cru Kaefferkopf 2017 verdient van mij een totaal van 16,3 punten.

Drinken kan u het nu en nog wel een paar jaar houdbaar

Kijk een leuke video over dit domaine op https://vimeo.com/168031983

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *