Een witte instapwijn van een Nederlandse wijnboerin in Hongarije.
Hongarije heeft een landklimaat. Dus voor de wijnbouw betekent dat: warme zomers en strenge winters.
Cisca Ansem heeft in het zuiden van Hongarije haar eigen wijndomein. Sinds 2005 maakt ze daar haar eigen wijn en dat gaat haar goed af.
De Hegyem 2014, Dinomdanom, Hongarije is een instapwijn van het wijndomein en kost bij Cisca op de website (http://www.hegyem.nl) € 9,90.
Deze Hegyem 2014, Dinomdanom, Hongarije is gemaakt van diverse Riesling soorten (lees: Rizling) en de naam Dinomdanom betekent zoiets als tipsy of vrolijk of misschien wel een mengeling hiervan. De vrolijkheid straalt van het nieuw ontworpen etiket. Het is een mengeling van modern en klassiek. De wijn kan je ook rekenen tot een klassieke witte wijn, maar is wel modern vergist. Alle wijnen van Cisca Ansem zijn biologisch gemaakt en hebben het biologische keurmerk.
Geproefd:
Hegyem 2014, Dinomdanom, Hongarije
De kleur is helder en geelgoud van kleur / 2,7
Neus: een medium diepe neus met gele appel, wat tropisch fruit en wat kaneel en nootmuskaat. De neus is medium diep en -vol / 3,4
Smaak: in de smaak vind ik gele appel met wat zoete kruiden. Ook wat kaneel en wat honing. De smaak is medium vol met een lekkere en brede afdronk die toch best wel zoetig overkomt als een fruitbakje met wat kaneel / 5,5
Mijn conclusie over de Hegyem 2014, Dinomdanom, Hongarije:
een fijne en eerlijke aperitief wijn. Medium vol en gewoon niet te zwaar. Toch blijft de wijn lang achter in de mond (afdronk). De wijn komt ook best wat zoet over en zeker in de afdronk. Gewoon een biologisch lekkere wijn die je alle dagen kunt drinken / 1,8
Als totaal geef ik de Hegyem 2014, Dinomdanom, Hongarije 13,4 punten en X ½ ster