Hazienda Alcaraz, Verdejo 2013, Rueda, Spanje

H A, Hacienda Alcaraz, verdejo, spanjeEen wijn uit Rueda, het mooiste wijngebied van Spanje.

Rueda is inderdaad het mooiste witte wijngebied van Spanje. Heerlijke frisse wijnen uit een land dat genoeg zon heeft. Ook vind je in Rueda vaak biologisch wijnmaken, ook al is dit niet vermeld of geregistreerd. Dus beter voor de natuur en de mens, in ieder geval gebruiken ze in Rueda minder bestrijdingsmiddelen door het droge klimaat.

Rueda staat ook voor de druif verdejo en een klein beetje viura en sauvignon blanc. Voor mij is 100% verdejo de ideale wijn voor dit klimaat hier in midden Spanje.

Deze 100% verdejo uit Rueda is te koop bij http://www.drankdozijn.nl voor € 8,50. In mijn ogen geen geld voor zo’n kwaliteitswijn.

 

Geproefd

Hazienda Alcaraz, Verdejo 2013, Denominacion de Origen Rueda, Spanje

Kleur: heldere fonkelende medium diep lichtgele strokleur

Neus: steenfruit en wat citrus. Samen met de herkenbare geur van kalk mineralen waar je de verdejo aan kan herkennen. Veel wit fruit vind ik ook. De neus is medium vol en diep

Smaak: vrij stevig met veel smaak. Citrus met droge mineralige kalk en veel wit fruit. De wijn heeft een goede body en met een lichte tinteling (koolzuur) en een zeer verfrissende smaak. De afdronk is breed en droog met kalk mineralen

Conclusie: droog, veel kalk mineralen, maar bovenal veel fruit en kracht. Mooie full bodied verdejo

XX ster / totaal 14,2 punten

Martin Reageren?

Mail naar me. Je kan ons volgen via facebooktwitter of google+!