Hans Greyl Marlborough Sauvignon Blanc 2020, fris en toegankelijk wit

Bij de Nieuw-Zeelandse regio Marlborough denk ik automatisch aan Sauvignon Blanc. Die druif is daar dan ook een succes.

Marlborough is een regio gelegen op het noordoostelijk deel van het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Sinds 1973 is men hier actief met de wijnbouw. Het gebied is uitgegroeid tot het grootste en ook bekendste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland. Marlborough neemt dan ook ongeveer driekwart van de gehele wijnproductie van NZ voor zijn rekening. Het gebied heeft een koel en vrij droog klimaat met veel zonuren. De meest aangeplante druif is de Sauvignon Blanc. En dat is uiteraard niet zonder reden, want Sauvignon Blanc uit Marlborough geniet over de hele wereld bekendheid.

Ik proef een Sauvignon Blanc van producent Hans Greyl. Een jonge wijn van de kersverse jaargang 2020. Alcoholpercentage is 12,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop. Even draaien dus….

Hans Greyl Marlborough Sauvignon Blanc 2020

Een heldere, licht geel/groene kleur met een zeer lage intensiteit.
Ja, in de neus dat typische grassige Sauvignon Blanc aroma. Een weiland met recent gemaaid gras. Fruitaroma’s van gele appels (golden delicious), ananas en limoen. Open en aantrekkelijk.
De neus doet een strakke wijn beloven, maar niets is minder waar. In de mond is deze wijn vrij soepel en sappig. Rijp fruit van perzik en peer, naast citrusfruit (limoen) en gele grapefruit. De zuren zijn gedoseerd, licht knisperend en niet zo hoog als vaak het geval is. Een restzoetje in de afdronk.

Een toegankelijke Sauvignon Blanc van Hans Greyl. Fris in de neus en smaak, maar in een wat minder uitsproken stijl. Een wijn die door het vriendelijke karakter vele wijnliefhebbers zal aanspreken.

Een goede score voor deze Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc van Hans Greyl: 14,1 punten.

Hans Greyl Marlborough Sauvignon Blanc is verkrijgbaar bij wijnwebshop Bovino. Een fles van deze wijn wisselt voor € 8,95 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *