Haeffelin-Heyberger Grand Cru Eichberg Riesling 2015; mooi spul!


Haeffelin-Heyberger Grand Cru Eichberg Riesling 2015

Een ware Grand Cru uit de Elzas op de proeftafel: Haeffelin-Heyberger Grand Cru Eichberg Riesling 2015.

Het wijndomein Haeffelin-Heyberger is al zeven generaties lang een familiebedrijf en wil de standaard worden van een rijke en verrassende regio. De reputatie van Elzas-wijnen is inderdaad goed ingeburgerd. Deze terroirwijnen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en hebben een grote weelde en onderscheiden zich door hun unieke finesse en fruitigheid.

Vorig jaar gekocht bij het Domein zelf in Eguisheim, na een paar proefglazen aldaar te hebben genoten. De prijs ligt op dit moment op € 10,10 en dat is een koopje!

Haeffelin-Heyberger Grand Cru Eichberg Riesling 2015 heeft een alcoholpercentage van 13%.

Als u alles wilt weten over wat nu precies een Cru is dan klikt u gewoon HIER even verder.

Laat de wijn spreken!

Haeffelin-Heyberger Grand Cru Eichberg Riesling 2015

zilveren medaille van wijngekken.nl

De kleur is kraakhelder en loepzuiver, maar is wel wat petillant (lichte kleine belletjes). Lichtgeel tot geel over de tong met een mooie lichtgeel/geelgouden fonkeling in de rand. (2,8)
In de neus mooi bloemenfruit, wat licht petrol. Licht honing. Breed. Delicaat en verfijnd. De neus komt af en toe redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is de eerste aanzet vrij zoetig. Bloemenfruit, met honing en exotisch fruit en wat licht petrol. Zachte zuren die het fris houden. Zalvend en fluwelig. Rijp. Complex. Breed op de mid-palate, diepte en breedte. De afdronk is breed genoeg en zeer aangenaam. (7,0)

Haeffelin-Heyberger Grand Cru Eichberg Riesling 2015 is een prima Riesling die zo rijp is dat het zoete fruit licht de overhand heeft ten opzichte de aanwezige zuren en dat maakt het toch ietsjes minder spannend, maar de kwaliteit is er wel hoor. Deze Grand Cru laat zien dat zij voldoende breedte, diepgang en intensiteit heeft, naast de complexiteit en diverse fruittonen. Mooi spul! (2,4)

Haeffelin-Heyberger Grand Cru Eichberg Riesling 2015 verdient een totaal van 16,0 punten

Goed voor een ZILVEREN MEDAILLE!

Drinken kan u het nu, maar dit is nog jaren goed houdbaar in de fles.

#wijn #proefrecensie #Elzas #Grand #Cru #Eichberg #Riesling

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *