Haeffelin-Heyberger Gewürztraminer Réserve Particuliere 2016

Tijdens mijn vakantie naar de Elzas heb ik deze Haeffelin-Heyberger Gewürztraminer Réserve Particuliere 2016 bij de wijnboer zelf gekocht.

Ik weet niet precies meer de prijs maar dat moet rond de € 12 tot € 15 zijn geweest en dat is voor een dergelijke wijn zeker een hele leuke prijs!

Een gouden plak heeft deze Elzasserwijn ook binnengesleept op de Grand Vins de France 2017. Wat een dergelijk medaille ook wil zeggen…

Verder valt er niet zoveel over te zeggen, dus laten we maar gaan proeven…

Laat de wijn spreken!

Haeffelin-Heyberger Gewürztraminer Réserve Particuliere 2016

De kleur van deze Elzaswijn is aardig op kleur. Geelgoud/witgoud over de tong met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. Helder en zuiver. Mooi. (2,8)
In de neus geeft deze Gewürztraminer Réserve Particuliere 2016 mooi lychee/perzikfruit maar met een lichte hint naar wat citroen/petrol. Kruidig. Vettig en vol. De neus komt redelijk los in het glas. (4,0)
Op de tong is deze Haeffelin-Heyberger wijn rijk, sappig en zeer smoothy. Mooi rond lychee- en perzikfruit dat zich aardig zoet presenteert. Rijp en rijk, maar ook verfijnd en delicaat. Vettig met een kruidenmix. Op de mid-palate vol en breed en in breedte en diepte is het ruim voldoende. Smaak genoeg! De afdronk is breed, smakelijk, sappig en uitnodigend. (6,8)

Haeffelin-Heyberger Gewürztraminer Réserve Particuliere 2016 is een heerlijke licht zoete Gewürztraminer die zich niet spectaculair, maar genuanceerd presenteert, maar wel degelijk aanwezig is en er mag zijn. In de neus redelijk  loskomend en op de tong toont het zich als een zeer vriendelijke, smaakvolle licht zoetige en licht kruidige wijn die echt nergens een vijand zal vinden. (2,4)

Haeffelin-Heyberger Gewürztraminer Réserve Particuliere 2016 verdient van mij een totaal van 16,0 punten

Drinken kan u het nu en zeker wel een paar jaar houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *