Hacienda Malbec Reserve 2017, Central Valley, Chili

Hacienda Malbec Reserve 2017, Central Valley, ChiliHacienda Malbec Reserve 2017 is een pure supermarktwijn.

Supermarktwijnen zijn wijnen die u bij de buurtsuper in de schappen kunt vinden.

Supermarktwijnen zijn ook wijnen waarvan de baas van de supermarkt denkt dat zijn klanten deze wijnen lekker vinden en eigenlijk moeten deze wijnen vrijwel altijd ongeveer hetzelfde smaken. Daarom heb je stabiele wijnwerelden nodig waar jaar in jaar uit hetzelfde wijnjaar geproduceerd kan worden.

Deze Hacienda Malbec Reserve 2017 is daar het voorbeeld van en wat ook kenmerkend is voor de echte supermarktwijnen: ze zijn duur! Duur in de zin als je kijkt naar de ‘normale’ prijs, maar als de wijn in de ‘aanbieding’ is dan hoeft u ‘maar’ 50% te betalen.

2=1 zie je vaak bij de echte supermarktwijnen, maar feitelijk is de aanbiedingsprijs eigenlijk de ‘normale’ prijs! Koop daarom supermarktwijnen altijd in de aanbieding!

Zo ook deze Hacienda Malbec Reserve 2017 die ‘normaal’ € 6 per fles kost, maar in de ‘aanbieding’ maar € 3 per fles!

Deze Chileense supermarktwijn heb ik toevallig bij de DEEN super gekocht, maar feitelijk kan u deze of zijn broertjes en zusjes bij elke buurtsuper kopen. Gewoon even in het aanbiedingskrantje kijken en voila….

Hacienda Malbec Reserve 2017 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en…

Laat de wijn spreken!

Hacienda Malbec Reserve 2017

De kleur is vol donkerrood over de tong en goed volrood in het uiterste van de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Leuke kleur.
In de neus laat deze Hacienda Malbec Reserve 2017 vriendelijk rood en pruimenfruit los. De neus komt redelijk los. Wat simpel.
Op de tong komen de fruittonen van de neus ook terug: rood fruit (framboos) en duidelijk pruimenfruit. Lichtjes kruidig. Licht plakkerig en ietwat aan de scherpe kant. Op de mid-palate alsmede in de diepte en breedte laat Hacienda Malbec Reserve 2017 het afweten. Zeer matig op al deze punten. Zachte zuren houden het redelijk in evenwicht. De afdronk is sappig, maar ook wat krachtig en wat ruw.

Hacienda Malbec Reserve 2017 is in de aanbieding gekocht voor € 3 per fles en daar koop je een vriendje voor. Zoek het niet in de complexiteit, maar in de prijs en de aanbiedingsprijs is gewoon de prijs. Zeker nooit kopen voor € 6 per fles!

Hacienda Malbec Reserve 2017 krijgt een totaal van 12,2 punten

Drinken kan u het nu en een paar jaar houdt het zich nog wel in stand.

#wijn #deen #aanbieding #chili #Hacienda #Malbec #supermarktwijn