Guerila Selection Retro 2016, Vipavska Dolina, Slovenië

Guerila Retro
Biodynamisch geproduceerde witte wijn uit Slovenië.

Bij Guerila wordt op een biodynamische manier wijn geproduceerd. Wil je weten wat dat allemaal betekent, klik dan HIER voor het artikel van Martin over biodynamische wijn.

Vipavska Dolina is de streek waar deze wijn vandaan komt. Het gebied is gelegen in het westen van Slovenië, tegen de grens van Italië.

Guerila Selection Retro

De Selection Retro is een blend van de druivensoorten Ribola, Zelen, Pinela en Malvazija. De druiven worden met de hand geplukt. De fermentatie vindt plaats in een 1.000 liter groot houten vat. Ook de malolactische gisting geschied in dit vat. Na een jaar wordt er gebotteld, waarbij geen filtering plaatsvindt. Daarna nog een half jaar flesrijping, voordat de wijn op de markt komt.
Deze Selection Retro heeft een alcoholpercentage van 13 procent en de flesafsluiter is een kurk.

Te koop bij de betere wijnspeciaalzaak. De verkoopprijs is 14 euro.

Guerila Selection Retro 2016

Een heldere, goudgele kleur. Mooi intens.
In de neus rijp geel fruit, gele appel en wat muskaat. Ook duidelijke florale geuren van viooltjes. Aromatisch, open en vol.
Een sappig en iets filmend mondgevoel. Vrij zachte zuren. Veel gekonfijt fruit, gedroogde abrikozen, peer en zoete appel. Een grapefruit bittertje is op de achtergrond aanwezig. Wat witte peper, vanille en iets caramel. Een fijn restzoetje omlijst het geheel.

Deze Sloveense Retro is een volle aromatische wijn met een apart en licht zoet karakter. Een aanrader, zeker de moeite (en de prijs) waard!

Score: 14,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.