GT-X Le Plan–Vermeersch 2011, AC Cotes du Rhone, Frankrijk

GT-X Le Plan–Vermeersch 2011Vorig jaar hebben we al eens een aantal wijnen van Dirk Vermeersch mogen proeven en ook dit jaar is hij weer van de partij met de GT-X Le Plan–Vermeersch 2011.

Toen fantastische wijnen; blockbusters van het hoogste niveau en hij sleepte een paar mooie medailles bij ons weg. Niet alleen sleept hij die medailles bij ons weg, maar overal zitten Dirk’s wijnen in de hoogste regionen. En waar ik Dirk schrijf bedoel ik natuurlijk ook zijn vrouw Hélène, zijn dochter Ann en zijn schoonzoon, want zij werken net zo hard mee aan het succes (want dat mogen we wel zeggen) van deze wijnen.

Ikzelf ben vorig jaar op bezoek geweest bij deze oud-coureur en dat verhaal kunt u HIER lezen.

Nu terug naar de GT-X 2011. Een blend van de beste cuvees van het wijndomein en van deze wijn worden maar 3000 flessen gemaakt. Waar precies de blend uit bestaat (hoeveel procent Shiraz, hoeveel procent Carignan, etc.) weet ik niet, want dat is het geheim van de smid. De smid heet in dit geval dus Dirk….

Le Plan-Vermeersch levert niet direct aan de Nederlandse consument en dus zal u het moeten doen met zijn vertegenwoordiger alhier. Hans Molenaar Wijnkoperij verkoopt deze wijn voor een bedrag van
€ 23,50 en is HIER te bestellen. Belgische klanten kunnen HIER op de website van Vermeersch kijken wie Vermeersch in België vertegenwoordigd.

Vorig jaar behaalde de GT-X 2010 een GOUDEN medaille en scoorde 18,5 punten van de 20! (HIER is de link naar die proefrecensie). Het zijn alleen de toppers die dit halen!

We gaan eens kijken of de 2011 ook van dit niveau is…… De wijn heeft een gigantisch alcoholpercentage van 16%!. Als de wijn dát maar aan kan….

Rode wijn test van de GT-X Le Plan –Vermeersch 2011

Een diep donkerrode kleur over de gehele tong. In de
rand vol purperrood. De diepte is diepdonker. (3,0)
Een zeer verleidelijke, zware kwaliteitsneus. Fluwelig rond
diepdonkerrood fruit (bessen) met veel kruiden, donker cho-
colade, houttonen, cassis, zwart pepertje. Kracht, intens en
vol. Sigaar. Overweldigend bouquet. (4,8)
Op de tong enorme kracht, cassisfruit met donkerchocolade,
houttonen, kruiden zoals tijm en lavendel. Rond ondanks de
tannine en kracht. Zeer goed op de mid-palate; een fantasti-
sche volheid. Zeer rijp tot het zoete aan. Zeer intens en een
talmende afdronk. (8,0)
Wederom een topwijn heeft Dirk ervan weten te maken.
De GT-X Le Plan–Vermeersch 2011 heeft een antastische kracht, finesses, rondheid, intensiteit en veel facetten maken dit een topwijn. (2,8)
GoudenMedailleklein
Opdronk : Nu (lees de instructies!) – 2025
Totaal : 18,6 punten {94PP} *****

Dirk (en familie) bedankt en gefeliciteerd!

Proef smakelijkkk….
Chris