Gröhl Scheurebe 2021, rijp en volslank wit uit Rheinhessen

Wijnen gemaakt van de Scheurebe druif doen het vaak uitstekend en zijn erg in trek. Ik proef er één van Gröhl uit de jaargang 2021.

Een week of drie geleden heb ik het Weingut Eckehardt Gröhl bij u geïntroduceerd. Dat gebeurde in de recensie van de Dalheimer Frühburgunder. In dat artikel kunt u veel info vinden over dit Weingut, gelegen in de regio Rheinhessen. Wat mij betreft een producent om de komende tijd in de gaten te houden!

Nu staat de Scheurebe 2021 op de proeftafel. Onlangs bereikte mij een bericht van de verkoper van de wijnen van Gröhl, Dokter Maler, dat deze wijn “ausgetrunken” is. Oftewel niet meer verkrijgbaar, omdat het met de verkoop zeer hard is gegaan. Echter, de nieuwe jaargang 2022 is in aantocht en komt binnenkort op de markt. Deze is dan t.z.t weer in de webshop van Dokter Maler verkrijgbaar.

Ondanks dat deze 2021 niet meer te koop is, wil ik u mijn proefnotitie niet onthouden. Dus bij deze. Ik zie uit naar de 2022…

Gröhl Scheurebe 2021

Helder en licht strogeel in het glas. Iets pétillant bij het inschenken.
Een open neus met aroma’s van recent gemaaid gras, buxus, mint, ananas en citrusfruit. Ook iets gronderig.
Op de tong neem ik een heel lichte tinteling waar. Gele grapefruit, ananas en gele appels. Gulle citrus-bitters en zoutige mineralen. Vol van smaak en een tikje romig in de mond. Wat kruidig/würzig. Een lange afdronk tot slot.

Een mooie volslanke Scheurebe van Gröhl, zuiver en rijp van smaak. Ik heb het al eens eerder gezegd: Scheurebe geeft karaktervolle wijnen met een smaaktype tussen Riesling en Sauvignon Blanc. Het zijn heerlijke voorjaars- en zomerse wijnen.

Score voor de Scheurebe 2021 van Gröhl: 15,3 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *