Grapebox Marche Rosso 2013, IGT Le Marche, Italië

Grapebox

Nieuw in het assortiment van Grapebox.nl is deze stevige Marche Rosso.

Een cuvée van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot uit Le Marche, een prachtige regio in Midden-Italië tussen de Apennijnen en de Adriatische kust. De familie Guerieri maakt hier sinds 1800(!) wijnen, extra vierge olijfolie en ambachtelijke pasta’s.

Verkoper van deze bag-in-box wijn is Grapebox.nl, een initiatief van Champ Bouwman en Richard Zuidam. Twee “Grapeboxen” hebben al eerder de proeftafel gepasseerd, nu is deze nieuw in het assortiment verschenen Marche Rosso aan de beurt!

Deze Marche Rosso heeft 6 tot 8 maanden houtrijping op Franse eikenhouten vaten gehad. Alcoholpercentage is 13,5 procent. De goed uitziende Grapebox van 3 liter is makkelijk mee te nemen door het handige koord aan de bovenkant en eenvoudig te openen.

Zo gezegd, zo gedaan….

Grapebox Marche Rosso 2013

Een diepe, donkerrode kleur. Helder en iets purper in de rand.
Plezierige neus van kersenconfiture. Een tikkie rokerig en wat aards. Ook wat florale tonen van rozen.
Op de tong sappig, vlezig en redelijk tanninerijk. Mooie, bijna crispy zuren. Bittere chocolade, cacao en veel fruit van zwarte bessen en kersen. Iets laurier. Vrij stevig van body.
Een volle, fruitige wijn met een robuust en fris karakter. Als je een feest geeft met veel mensen, die je een goede wijn wil aanbieden, dan is dit je (Grape)box!
Open de kraan en tappen maar….

Totaal 14 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed