Grand Maestro Italiano Negroamaro del Salento 2016, IGT Puglia, Iltalië

Grand Maestro Italiano Negroamaro del Salento 2016, IGT Puglia, IltaliëUit Puglia, oftewel de hak van de Italiaanse laars, komt deze Grand Maestro Italiano Negroamaro del Salento 2016.

De verkoper van deze Pugliaanse wijn, Wijnoutlet.nl, noemt de druif Negroamaro, de parel van Italië

Ze vragen zich af of de druif uit Griekenland komt of toch een van oorsprong Italiaanse druif is? Veel is onbekend over de herkomst van de druif die mogelijk verwant is aan de Griekse Xinomavro en die in Italië de ‘zwarte met bitters’ wordt genoemd. Toegegeven, bijzonder smakelijk klinkt dat niet. Maar als de donkere druif ergens goed tot zijn recht komt, dan is dat wel in Puglia.

Puglia gaat tegenwoordig meer voor kwaliteit

In Puglia is zo’n 100.000 hectare beplant met druivenstokken en dat levert tegenwoordig zo’n 7 miljoen hectolitertjes aan wijn. Vroeger was dat bijna het dubbele, maar tegenwoordig gaat men meer voor kwaliteit en dat betekent dus minder productie en selectie.

Of dat ook geldt voor deze Italiaanse wijn van de Wijnoutlet gaan we onderzoeken. Aan de prijs kan het in ieder geval niet liggen, want voor € 6,99 bent u reeds in de bezit van deze Italiaanse rakker.

Met 13% aan alcohol in het grote wijnglas gaan we proeven.

Te bestellen middels de banner rechtsboven…

Laat de wijn spreken….

Grand Maestro Italiano Negroamaro del Salento 2016

De kleur van deze rode Italiaanse wijn is donkerrood op de tong en overgaand in warm rood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Leuke kleur. (2,8)
De neus is wat rauw, kersenfruit met wat ruwe houttonen. Ook wat rood fruit (aardbei) en wat oud leer. Een vriendelijke redelijk loskomende neus. (3,4)
Op de tong is deze Grand Maestro Italiano Negroamaro del Salento 2016 vrij soepel en rond. Kersenfruit samen met rood fruit (aardbei0. Vriendelijk met zachte zuren en licht kruidig. Ergens op de achtergrond ook wat hout. Redelijk op de mid-palate, diepte en breedte. Soepele ronde, sappige goede afdronk. (5,0)
Een leuke allemansvriend, die gewoon iedereen heerlijk vindt wegdrinken. Ook redelijk op niveau; het is geen slurpwijn; maar heel complex is het nu ook weer niet. Gewoon een leuke wijn. (2,0)

Grand Maestro Italiano Negroamaro del Salento 2016 is geen hele complexe wijn, maar er zijn tal van omstandigheden te noemen wanneer je gewoon een wijn wilt drinken. Gewoon niet zo moeilijk doen en dan is deze Italiaan een prima vriendje. Nu gewoon te drinken tot 2020 en alles bij elkaar krijgt deze wijn 13,2 punten.