Gran Trio Rosso Salento 2019 van Cantine San Marzano, een fraaie Zuid-Italiaanse blend

De Italiaanse regio Puglia blijft ons verrassen met goede wijnen die bovendien een mooie prijs/kwaliteit verhouding hebben. Zo ook deze Gran Trio.

De Gran Trio is afkomstig van Cantine San Marzano, een grote en moderne coöperatie gelegen in San Marzano di San Giuseppe, in de regio Puglia (de langgerekte hak van de laars van Italië). Het bedrijf is in 1962 opgericht en uitgegroeid tot een grote en moderne coöperatie. Om een idee te geven hoe groot: er zijn 1.200 wijnboeren aangesloten bij de coöperatie en gezamenlijk bezitten ze een slordige 1.500 hectare aan wijngaarden.

Gran Trio bestaat (de naam zegt het al) uit een blend van drie druivenrassen: Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. De wijn heeft een korte houtrijping van 4 maanden in Frans eiken barriques ondergaan. De bodem waar deze wijn vandaan komt bestaat uit een mix van kalk, klei en Terra Rossa (een roodkleurige, kruimelige, waterdoorlatende grondsoort). Gran Trio heeft 13,5 procent alcohol en de zware fles met diepe ziel wordt afgesloten door middel van een kurk.

Gran Trio Rosso Salento 2019 van Cantine San Marzano

Een vrij diepe granaatrode kleur. Iets bleekrood uitwaaierend in de rand.
De neus opent zich goed en zit vol met indringende aroma’s. Houtskool, een brandend houtvuurtje, tabak, een snufje nagellak. Fruit van zwarte bessen. De geur van specerijen, typerend voor wijnen van de Primitivo en Negroamaro.
Vol in de mond met stevige zuren en flinke tannines. Zoute drop, zwarte peper en bittere chocolade. Gekonfijt rood fruit. Iets drogend in de mond. Zuidelijke warmte en kruidigheid.

Robuust rood uit Puglia, gemaakt van een fraaie blend. Hier staat een flinke wijn in je glas. En ook nog eens voor een vriendelijke prijsje. Een slimme keuze!

Een mooie puntentotaal voor de Gran Trio: 14,3 punten.

Gran Trio Rosso Salento van Cantine San Marzano is verkrijgbaar bij wijnwebwinkel Bovino. Een fles wisselt voor de prijs van € 7,05 van eigenaar. Een scherp geprijsde wijn die veel biedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *