Gran Livenza Cava Brut, Spanje

Cava Brut

Gran Livenza, een Cava voor een zacht prijsje. Alle waar naar zijn geld?

Deze Cava (zonder oorsprongsbenaming) is een compositie van de druivensoorten Macabeo, Xarello en Parellada en heeft een alcoholpercentage van 11,5 procent.

De importeur/distributeur van de Gran Livenza Cava Brut is LFE.
Deze Cava is verkrijgbaar bij de Aldi voor het prijsje van € 3,99.

Gran Livenza Cava Brut

De Gran Livenza Cava Brut heeft een heldere en strogele kleur met een zichtbare flinke bubbel.
In de neus het fruit van appel en limoen. Wat floraal ook. Iets gronderig. De neus van de Gran Livenza Cava Brut opent zich redelijk en is best aantrekkelijk.
In de eerste aanzet droog met een stevig bittertje in de mond, wat nadrukkelijk aanwezig is. Citrusfruit, limoen en groene appeltjes. De Gran Livenza Cava Brut geeft een prikkelend en fris mondgevoel. Een gevecht tussen zuren en bitter. Wel wat mager van body met weinig lengte.

De Gran Livenza Cava Brut van de Aldi is een makkelijke doordrinker. Niet verkeerd, maar pretentieloos. Wat mag je verwachten voor deze prijs?

Score: 10,9 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken.

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

5 gedachten over “Gran Livenza Cava Brut, Spanje”

  1. Goed te drinken, niks mis mee. En dat voor slechts €4. Eens per jaar in de aanbieding en dan betaal je slechts €2 per fles. Het moment om even flink in te slaan 😉

  2. Heerlijk, er kan voor mij geen andere mousserende wijn tegenop

  3. Omdat ik deze cava net bij vrienden geserveerdkreeg, toch deze bemerking als Sommlier-wijnkenner.
    Wat kan je als producent afleveren voor ern aalmoes van 2 euro. Niks dus. Geen herkomstbenaming zegt al veel. Tegen deze prijs kan je gewoon niet produceren. De kostprijs van de druiven,de arbeid, het persen, bottelen, transport en distributie is veel hoger.
    Dit zijn de plofkippen onder de schuimwijnen. Spanje is een fantastisch wijnland, maar zo lang dit soort “drank”geproduceerd worden is Spanje gestigmatiseerd! Een cava, die naam waardig, kost minstens 8 a 9 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *