Gran Espanoso Cava Vintage Demi Sec, Cava, Spanje

Cava-wijnen, de bubbelwijnen uit Spanje, zijn, net zoals de Champagnewijnen, altijd op de traditionele manier gemaakt.

Dat betekent een tweede gisting op de fles. Bij Cava-wijnen wel iets korter dan bij de echte Champagnewijnen, maar toch.

Nu heb je Cava-wijnen in verschillende prijsklassen en deze Gran Espanoso Cava Vintage Demi Sec valt in het goedkopere segment. Verkrijbaar bij verschillende supermarkten voor de prijs van ongeveer 5 euro en voor 5 euro kan je de kurk er wel uitknallen hoor!

De zwarte ster (elke Cava-wijn heeft een zwarte ster op de kurk staan) laat ons de bubbelwijn inschenken en met een alcoholpercentage van 11,5% gaan we proeven.

Laat de wijn spreken….

Gran Espanoso Cava Vintage Demi Sec

De kleur van deze Gran Espanoso Cava Vintage Demi Sec is bleekgeel over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver met wat weinig mousse en relatief grote belletjes. (2,6)
In de neus heeft Gran Espanoso Cava Vintage Demi Sec wat zoetig witfruit (appel/peer) maar het hang niet over. (2,5)
Op de tong een frisse schuimende wijn die vrij zoetig overkomt. Wat grove mousse en qua structuur en diepgang is het maar matig. Ook hier witfruit (rode appel en peer). Matig op de mid-palate, body (breedte) en diepte. Een redelijke wat zoetige afdronk. (4,8)
Gran Espanoso Cava Vintage Demi Sec is een vrij simpele schuimwijn (zoals de Belgen zeggen). Wil je wat bubbels schenken en er niet al te lang bij stil wil blijven staan, dan kan dit jouw vriendje zijn. Aardig. (1,8)

Bubbels zijn voor iedereen! Bubbels maken mensen blij en ook deze bubbelwijn zal bij veel mensen op de tafel komen; knal die kurk er maar uit! 11,7 punten en nu drinken!

#wijn #GranEspanoso #champagne #cava #Spanje #ster #bubbel #bubbelwijn #gisting #Proefrecensie #proefnotitie #tastingnote #wine

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

2 gedachten over “Gran Espanoso Cava Vintage Demi Sec, Cava, Spanje”

  1. Waar is de Cava Gran Espanoso te koop

    Of te bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *