Gran Comensal wit met Viura Verdejo 2017, Spanje

Gran Comensal Viura Verdejo
Uit het schap van de supermarkt komt deze Spaanse Gran Comensal wit. Geen onverdienstelijke wijn, leest u maar verder.

Deze witte wijn is een blend van de druivensoorten Viura en Verdejo. De Viura (ook wel Macabeo genoemd) is een druif die veel in Spanje wordt gebruikt in blends en ook bij de productie van cava. De druif kan goed tegen hitte en droogte, dus in de binnenlanden van Spanje voelt de Viura zich op zijn gemak.
De Verdejo is wellicht iets bekender. Dit is ook een druif die goed tegen droogte kan. De druif wordt veel gebruikt in blends maar ook verwerkt tot een mono-cépage wijn. De smaak van deze wijnen staan bekend als stuivend fris en een tikje aromatisch met groene tonen.

De Gran Comensal Viura Verdejo heeft geen nadere herkomstbenaming, “Wine of Spain” is wat het etiket zegt. Verder heeft deze witte wijn een bescheiden alcoholpercentage van 11.5 procent. De flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

De wijnen van Gran Comensal zijn te vinden in de schappen van de supermarktketens van Dirk en DekaMarkt. Deze witte variant van Gran Comensal heeft een prijs van € 4,99.

Gran Comensal wit met Viura Verdejo 2017

Een heldere, bleekgele kleur met een groene zweem erin. Bleek in de rand.
Een zuivere en aantrekkelijke neus. Fruittonen van gele appel, ananas en peer. Fris en uitnodigend.
In de mond een sappige en wat kruidige smaak. Aangename, iets crispy zuren. Rijp citrusfruit, grapefruit en abrikozen. Ongecompliceerd, maar deze witte Gran Comensal heeft zeker karakter en balans, het is niet dun of zo.

Een fijne, frisse lichte witte wijn, een vriendelijke doordrinker. Goed in zijn eenvoud en goed in de prijs/kwaliteit verhouding.

Ook interesse in de rode Gran Comensal? Lees het HIER

Score: 13,4 punten.

Bewaarpotentieel: jong drinken, nu tot en met de zomer van 2019.

Gran Comensal wit Viura Verdejo

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #dirk #dekamarkt #viura #verdejo