Gran Comensal Tempranillo Merlot 2017, Spanje

Gran Comensal Tempranillo Merlot
Na de witte Gran Comensal proeven we nu de rode.

Een niet ongewone mix van Tempranillo en Merlot druiven is verwerkt in deze Spaanse wijn.
Tempranillo is een druif, net als de Merlot, die vaak in blends wordt toegepast. Tempranillo is wel de belangrijkste blauwe druif in Spanje. Merlot vinden we eigenlijk in zowat de hele wereld.
Deze Gran Comensal heeft verder geen nadere herkomstbenaming: simpelweg “Wine of Spain”. Het alcoholpercentage is vrij laag te noemen: 11,5 procent.

De wijnen van Gran Comensal, zowel de eerder geproefde witte variant (klik HIER) als deze rode zijn nieuw in het assortiment van de supermarkten van Dirk en DekaMarkt. De verkoopprijs zit in het populaire segment: € 4,99.

We gaan proeven…

Gran Comensal Tempranillo Merlot 2017

Een heldere en medium dieprode kleur. In de rand bleek purperrood.
De neus is wat ingetogen en komt niet echt los. Fruit van zwarte kersen en bessen. Wat aardse tonen. Komt ook wat gestoofd over.
In de mond proef ik een jonge wijn die nog stroef op de tong is. Wat uitdrogend ook. De smaak van zoute drop, laurier, cassis en iets cacao. Maar daarnaast is er niet veel. Deze rode Gran Comensal is wat dun en mager van body. Het heeft een klein restzoetje maar het mist gewoonweg volheid en inhoud.

Een wijn die lijkt te “drijven” op de tannines en verder niet echt weet te overtuigen. Weinig breedte in het smaakpalet. Jammer, toch wat tegenvallend. De eerder geproefde witte variant van Gran Comensal scoort beduidend beter.

Score: 11,3 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.

Gran Comensal Tempranillo Merlot

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #dekamarkt #dirk