Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port, jaargang 2004, Portugal

Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port, jaargang 2004, PortugalGraham’s Quinta dos Malvedos is een single vineyard van het grote en invloedrijke porthuis Graham.

2004 is een zeer goed Portjaar en als je meer wilt weten over de Portjaren of de wijnjaren van andere wijngebieden dan is DIT een prima link.

Deze Port heeft als basis de volgende druivenrassen: Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz en heeft een respectabel alcoholpercentage van 20%.

Vintage Ports zijn nooit goedkoop en ook deze Portwijn heeft zijn prijs: € 42,49, maar dan krijg je wel een hele mooie luxe cadeaukist erbij. Dus bij elkaar koop je wel een mooi Kerstcadeau voor jouw dierbaren.

Te koop bij de bij de Wijnkring aangesloten slijterijen of bestel gewoon HIER.

De vraag is nu: “Is dit leuke Kerstcadeau ook op niveau..?”

Laat de wijn spreken….

Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port 2004

De kleur van deze 13 jaar oude Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port 2004 is egaal diep, diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Ontwikkeling? Nergens te zien! De diepte is zwart. Topkleur. (3,0+)
In de neus is deze Vintage Port elegant, mooi, rond en vrouwelijk. Rijp kersenfruit met mokka en chocolade. Houttonen, rozijnen en ook wat kruidig. Zalvend met karamel en is licht alcoholisch. De neus komt redelijk goed los. (4,3)
Op de tong is de Quinta dos Malvedos krachtig, soepel, zacht en vrouwelijk. Elegant met heerlijk kersenfruit met karamel, koffie, boterig chocolade (melk) en bonbonachtig. Sappig en fluwelig. Breed op elk niveau (mid-palate, breedte en diepte) en een zeer smakelijke fluwelige talmende afdronk. (7,9)
Als je puur naar de kleur kijkt van deze Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port 2004 dan zou dit best een port uit 2015 kunnen zijn, maar het is een Vintage Port van 13 jaar oud! Topkleur. In de neus en op de tong een zeer vrouwelijke ronde, fluwelige Vintage Port van hoog niveau. Mooi in balans en het hoge alcohol is wel aanwezig, maar absoluut niet vervelend. Mooie intensiteit; Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port 2004 is een mooie Vintage Port! (2,6)

….en verdient daarmee een totaal van 17,8 punten, 92+PP en ****½* en zilveren medaille van wijngekken.nlis nu te drinken (natuurlijk decanteren voor een paar uur en iets koelen) maar is ook lang houdbaar tot zeker 2037! Gelet op de kwaliteit van deze Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port 2004 krijgt zij van mij een ZILVEREN medaille!