Graham’s Fine Tawny Port, Porto, Portugal

Graham’s Fine Tawny Port, Porto, Portugal

Portwijnen zijn er in een heleboel varianten zoals deze Graham’s Fine Tawny Port.

Graham’s Fine Tawny Port is dus een Tawny Port en een Tawny Port kan je altijd direct drinken, hoef je nooit te decanteren, heeft enige jaren op vat gelegen en heeft dus een vrij ontwikkelde kleur en de fles hoef je niet direct helemaal leeg te drinken, want de portwijn blijft nog wel enige dagen goed drinkbaar.

Tawnyport is altijd heerlijk

Graham is een heel groot porthuis dat vele diverse portwijnen maakt. Vintage port, late bottled vintage port, 10, 20 en 30 jaar oude tawny ports, etc… Een miljoenenbedrijf.

Deze, zal maar zeggen, instap tawnyport, wordt u aangeboden door De Wijnkring. Een grote club slijterijen die samen met hun grote broer Verbunt wijnkopers een samenwerkingsverband is begonnen en regelmatig een magazine uitbrengt. Uit het meest recente magazine mag ik altijd een aantal wijnen uitkiezen om voor u onafhankelijk te proeven.

Zo ook deze Graham’s Fine Tawny Port.

TIP! Abonneer uzelf op hun nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van al hun acties, want ook deze Graham’s Fine Tawny Port is NU in de aanbieding. Deze tawnyport kunt u nu kopen voor € 9,99 en dat is weer een paar euro goedkoper dan anders…

Graham’s Fine Tawny Port heeft een alcoholpercentage van 19% en nu gaan we proeven….

Graham’s Fine Tawny Port

De kleur van deze Graham’s Fine Tawny Port is vrij licht rood op de tong en overgaand in donkerroze tot oranje in de rand. De diepte is matig. Wel mooi fonkelend. Redelijke kleur. (2,7)
Graham’s Fine Tawny Port laat in de neus zien dat het echt een Tawnyport is. Alcoholisch met noten en rozijnen. Ook licht chocolade. Graham’s Fine Tawny Port mist echter wel wat diepte, maar is daarentegen wel weer mooi rond, heeft karamel en de neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong is deze Graham’s Fine Tawny Port een mooi geheel van warm bessen/rozijnenfruit, noten, zacht chocolade en ook aan de zuren is gedacht. Graham’s Fine Tawny Port is wel vrij zoetig. Ook hier mist de portwijn diepte en breedte. Graham’s Fine Tawny Port heeft een goede tot brede zachte, ronde en smakelijke afdronk. (6,0)
Graham’s Fine Tawny Port is een aardige Tawnyport waarvan u gewoon elke dag een glaasje van kunt nemen. Graham’s Fine Tawny Port is vriendelijk, niet te complex en aangenaam en….vriendelijk geprijsd. Ik weet zeker dat u het lekker vindt! (2,0)

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 14,1 punten {83PP} **

Graham’s Fine Tawny Port is een port waarvan u elke dag een glaasje van kunt drinken en na een week is de fles leeg en kunt u beginnen met de volgende fles….