Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019, een bijzondere yeasty wine!

Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019 is een Chileense wijn die op een speciale manier gemaakt is!

Wijn is gefermenteerd druivensap en dat fermenteren gebeurt met gisten. Normaal gesproken gebruikt men hiervoor wijngisten, maar in dit geval is er iets bijzonders gebruikt: Sake gist! Sake yeast Fermented nr 7 op precies te zijn. Apart. 

De fermentatie duurt zo’n 60 tot 70 dagen op 6 tot 8 graden celsius. Door deze lange en koele fermentatie krijg je ook andere soort wijnen.

Pascal Marty van Vina Marty (2008; DO Valle de Leyda) is een oenoloog die ook gewerkt heeft bij Baron Philippe the Rothschild SA. Dit heeft hij zo’n 14 jaar gedaan en daarna is hij naar Opus One gegaan. Kenners hoef ik niet uit te leggen dat deze meneer verstand heeft van wijn maken, want anders kom je niet bij dit soort TOP-Chateaux! 

De wijngaarden van Vina Marty liggen zo’n 10 kilometer van de Pacific Ocean en de bodem bestaat uit graniet. 6000 hl per ha wordt er geproduceerd.

Een bijzondere wijn koop je natuurlijk bij een BIJZONDERE WIJNKOPERIJ! STORMS Wijnkoperij is die bijzondere wijnkoperij en daar is deze Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019 gewoon te koop voor de prijs van € 12,95.

Gelet op de kwaliteit is dat geen geld, want Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019 wint een dikke ZILVEREN MEDAILLE!

Laat de wijn spreken!

Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019

zilveren medaille van wijngekken.nl

Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019 heeft een mooie kleur. Mooi licht geelgoud over de tong met een sprankelende en verfrissende licht geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Mooi. (2,8)
In de neus citrus met wit fruit. Best wat structuur en verre van een reguliere Sauvignon Blancwijn. Stabiel en complex. De neus komt redelijk los en laat zo af en toe de diepgang zien. (4,0)
Op de tong zal je ook direct iedereen op een verkeerd been zetten met deze Sauvignon Blanc, want het smaakt gewoonweg niet naar een standaard Sauvignon Blanc! Vettig citrusfruit met een vleugje peer en ander wit fruit. Waarschijnlijk zullen die sake-gisten hier een rol hebben gespeeld. Noten en wat lichte specerijen (wit pepertje). Redelijke zuren. Lekker rond en zacht. Op de mid-palate is het prima gesteld alsmede de diepte en breedte van de tong. Complex. De afdronk is best intens en heeft een lichte hang naar iets pittigs en is qua lengte breed. (7,2)

Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019 zal menige wijnkenner volledig in het ooitje nemen. Dit moeten ze op de blindproeverijen schenken en dan wil ik wel eens kijken of iemand dit blind kan proeven! Ze gaan allemaal nat, net als ik…. Is dit dan geen Sauvignon Blanc? Jazeker, maar wel een anders gemaakte Sauvignon Blanc. Dit is een pure eetwijn. Zoveel diep fruit, body, diepte en complexiteit dat daar best een diner tegenover kan worden gezet. Maar ook heerlijk solo te drinken hoor, maar dan moet je wel er voor gaan zitten en genieten, want dat verdient deze wijn! Die Alex Storms weet zijn wijnen wel te vinden hoor! Petje af! (2,6)

Goutte d’Argent Sauvignon Blanc 2019 verdient van mij een totaal van 16,6 punten.

Drinken kan u het nu en best wel een paar jaar houdbaar.

Prijs/kwaliteit : Zilveren medaille

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *