Gloria Reserva 2014, DOC Douro, Portugal

Gloria Reserva 2014, DOC Douro, Portugal

Gloria Reserva 2014 heeft bij Decanter een mooie 92 punten behaald en dát schept verwachtingen!

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Wijnoutlet.nl verkoopt deze wijn voor een prijs van € 8,99, terwijl elders de wijn te koop is voor de prijs van maar liefst € 13!

Dat is toch een flink prijsverschil!

Gloria Reserva 2014 is een blend van een drietal druivenrassen te weten de Tempranillo, Touriga Nacional en Touriga Franca.

Vicente Leite Faria, een telg uit een bekende wijnmakersfamilie die de fijne kneepjes van het vak leerde in de beste wijnhuizen in de Bordeaux, heeft in 2001 zijn eigen wijnhuis Vicente Faria Vinhos opgericht. De wijnen die hij er produceert vormen een eerbetoon aan zijn voorouders. Een succesvol eerbetoon, want Vicente behoort inmiddels tot de grootste wijnproducenten in Portugal.

Dat het hem niet gaat om de kwantiteit, maar om de kwaliteit is duidelijk als je deze wijn hebt geproefd.

Gloria Reserva 2014 heeft een alcoholpercentage van 13%.

Gloria Reserva 2014 Gloria Reserva 2014

De kleur is vol donkerrood over de tong en overgaand in warm rood. De diepte is donker. Redelijk goede kleur. (2,8)
In de neus rijp bessenfruit, laurier en pruim. De neus is mooi rond, heeft licht minttonen in zich en wat houttonen. Wat selderij is ook te bespeuren. De neus van deze Gloria Reserva 2014 is aangenaam en vriendelijk en komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is Gloria Reserva 2014 zeer soepel en rond, is licht drogend en heeft rijp bessenfruit in zich. Sappige zwarte bessen. Ook hier laat Gloria Reserva 2014 lichte minttonen en houttonen zien. Zachte zuren. Ook wat leer is te bespeuren samen met wat vanille. Gloria Reserva 2014 heeft een redelijke body en is redelijk op de mid-palate. Gloria Reserva 2014 heeft een goede tot redelijk brede afdronk. (6,4)
Deze Gloria Reserva 2014 zal bij veel wijnliefhebbers in de smaak vallen, maar de 92 punten van Decanter kan ik niet helemaal plaatsen. Gloria Reserva 2014 is een smakelijke en sappige wijn die zijn prijs zeker waard is, maar de professionele wijnproevers van Decanter slaan hier toch een beetje door… (2,2)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 15,2 punten {83+PP} **½*

Gloria Reserva 2014 valt nét buiten de Wijngekkenmedailles en dat betekent dat dit een hele mooie wijn is die zijn prijs volledig waard is!