Gerhardt’s Rotling Trocken 2017, Rheinhessen, Duitsland

Gerhardt’s Rotling Trocken 2017, Rheinhessen, DuitslandDrie aparte Duitse wijnen waren mij beloofd en de eerste is reeds gepubliceerd.

Dat was Niersteiner Paterberg Kerner Spätlese Trocken “Frohe Ostern!” 2015 met een Vrolijk Pasen etiket. Na latere informatie bleek dat het vooretiket van de wijnfles aan te passen was aan de wensen van de klant. Een leuk gegeven. Bent u benieuwd naar mijn bevindingen dan kunt u HIER verder lezen.

Nu staat er op de proeftafel een rosé-wijn uit de Rheinhessen.

Hun eigen sommelier zegt het volgende hierover: “Eine Besonderheit unter den Roséweinen – der Rotling. Er kann nur einmal im Herbst bei der Lese produziert werden, da hier weisse und blaue Trauben gemeinsam gekeltert und vinifiziert werden müssen. Die Kunst besteht also darin, die richtige Zusammenstellung zu beherrschen. Nur dann bekommt man einen wunderbar duftigen, rassigen und fruchtopulenten Rotling wie diesen.”

Verkrijgbaar natuurlijk bij de producent himself (Jakob Gerhardt) (KLIK HIER) voor de prijs van € 8,95, maar natuurlij ook bij onze Nederlandse wijnvriend Wijnmeneer.nl.

Het alcoholpercentage is dit keer uitgekomen op 12 %.

Laat de wijn spreken.

Gerhardt’s Rotling Trocken 2017

De kleur van deze Gerhardt’s Rotling Trocken 2017 is zalmroze over de tong en overgaand in geel/roze. Mooi fonkelend in de rand. Speelse rosékleur. (2,7)
In de neus heerlijk fris met framboosfruit en komkommer. De neus komt redelijk los. (3,0)
Op de tong is Gerhardt’s Rotling Trocken 2017 zacht en rond. Fris en redelijk fruitig. Ook hier framboos en komkommer. Zachte zuren. Matig op de mid-palate in de diepte en de breedte. Licht grapefruitbittertje in de redelijk goede afdronk. (5,0)
Een vrij doorsnee rosé die gewoon lekker wegdrinkt en nergens vervelend. Gewoon een leuke rosé. (1,9)

Gerhardt’s Rotling Trocken 2017 is gewoon een rosé die je qua smaak vaak tegenkomt. Niet heel complex en diepgaand, maar gewoon een lekkere dorstlesser. Genietend in de zon doet het voor iedereen wat het moet doen: genieten! 12,6 punten en nu gewoon drinken.