Georg Breuer Sauvage Riesling 2016, Rheingau, Duitsland

Georg Breuer Sauvage Riesling
Riesling van een topproducent uit de Rheingau: dat kan niet misgaan.

De Vinotheek van Georg Breuer bevindt zich in het bekende plaatsje Rüdesheim, in het Anbaugebiet Rheingau. De Rheingau is echt het domein van de Riesling. Er worden ook wel andere druivensoorten verbouwd (waaronder Spätburgunder, waarvan uitstekende wijnen worden gemaakt) maar de Riesling is veruit de belangrijkste soort in het gebied.
De Rheingau is een mooie wijnstreek om te bezoeken, leest u mijn artikel er maar eens op na.

Georg Breuer Sauvage

Weingut Georg Breuer is in 1880 opgericht. Georg Breuer heeft 34 hectare aan wijngaarden onder zijn beheer; 27 hectare in Rüdesheim en 7 hectare in Rauenthal (ten noorden van Eltville).
In de wijngaarden neemt de Riesling uiteraard een prominente plaats in met 81 procent van het totaal. Daarnaast is de Spätburgunder met 10 procent vertegenwoordigd. De rest is voor de Weissburgunder, Grauburgunder en een paar onbekende soorten.

Deze wijn heb ik aangeschaft bij de Vinotheek van Georg Breuer. De wijnen van dit Weingut zijn overigens ook in Nederland verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Voor de prijs van € 11,90 ging deze wijn in mijn auto en mee naar Nederland. Om vervolgens “zu Hause” nog eens na te genieten van deze Riesling…

Georg Breuer Sauvage Riesling 2016

Een heldere en medium strogele kleur lacht je toe in het glas.
De neus is open en elegant. Het fruit van gele appel en citroen. Florale geuren (viooltjes). Wat natte steen en kalk. Een tikje rokerig. Mooie neus.

Wat tintelend op de tong en droog. Brioche en een heerlijk bittertje. Een superfris mondgevoel door het vele citrusfruit (limoen), ananas en peer. Rijk en vol van body. Deze Sauvage Riesling is sprankelend met een fijn restzoetje. De fraaie zoet-zuur balans maakt het smaakpalet helemaal af.

Georg Breuer laat met deze “basisriesling” zien wat het in huis heeft. Een wijn met spanning en een geweldige frisheid. Prachtige, zuivere Riesling. Een aanrader!

Score : 15,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.

Georg Breuer Sauvage Riesling

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #georgbreuer #rheingau #riesling