Georg Breuer “Rouge” Spätburgunder 2015, Rheingau, Duitsland

Georg Breuer Rouge
Rechtstreeks meegenomen uit de Rheingau, deze Spätburgunder van het hoog gewaardeerde Weingut Georg Breuer.

Het Weingut Georg Breuer is in 1880 opgericht. Tegenwoordig ligt de leiding van het Weingut in handen van Theresa Breuer. Zij wordt ondersteund door bedrijfsleider Hermann Schmoranz und Keller­meister Markus Lundén.

Georg Breuer is een absolute topproducent in de Rheingau. De bekende gids van Gerhard Eichelmann (Deutschlands Weine) geeft Georg Breuer een waardering die er niet om liegt: ***** , de hoogste gradatie. De wijnen hebben een grote internationale waardering.
De Vinothek is gevestigd in het plaatsje Rüdesheim, waar u in alle rust wat wijnen kunt proeven. Ik moet wel zeggen dat ik de inrichting van de Vinothek een wat koele indruk vond maken, maar dat is persoonlijk.

Georg Breuer Rouge

De meest belangrijkste druivensoorten die Georg Breuer in zijn wijngaarden heeft staan zijn (uiteraard) de Riesling (81 procent) en de Spätburgunder (10 procent). De totale oppervlakte van de wijngaarden bedraagt 34 hectare.
De topwijngaarden (Spitzenlagen) zijn:
Rüdesheim Berg Schlossberg (3,5 ha)
Rüdesheim Berg Rottland (2,9 ha)
Rüdesheim Berg Roseneck (2,1 ha)
Rauenthal Nonnenberg (5,6 ha)

Wilt u meer weten over het prachtige wijngebied Rheingau? Klik dan HIER.

Deze “instap” Spätburgunder is aangeschaft bij de Vinothek van Georg Breuer. De verkoopprijs is € 12,50. De wijnen van Georg Breuer zijn in Nederland bij verschillende wijnspeciaalzaken verkrijgbaar.
De “Rouge” heeft houtopvoeding genoten in grote eikenhouten vaten. Er zit 12 procent alcohol in de wijn en de fles wordt afgesloten middels een schroefdop.

Weinprobe!

Georg Breuer Rouge Spätburgunder 2015

Een heldere en vrij lichte, robijnrode kleur. De lage kleurintensiteit is typerend voor deze druif. Bleekrood in de rand.
De neus is aantrekkelijk. Veel fruit van kersen, een beetje stallucht en iets vanille. Ook wat florale geuren, zoals lavendel. Frivole, fruitige neus.
In de eerste aanzet iets stroef in de mond. Wat warmte, een pepertje, mint en cassis. In de smaak zit een subtiel vleugje vanille. De Rouge heeft mooie fijne zuren die niet opdringerig zijn en ze zorgen voor frisheid.

Een frisse, geraffineerde Spätburgunder. Wat lichtvoetig in de smaak, de neus is rijk aan finesses. De wijn is goed in balans. Tip: licht gekoeld drinken.

Score: 14,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.

Georg Breuer Rouge