Geil Spätburgunder Trocken 2012, QbA Rheinhessen, Duitsland

Geil Spätburgunder trocken 2012

It’s not about technique, it’s about knowledge! Dat zijn de woorden van Johannes Geil, wijnmaker van deze Spätburgunder.

Wijnmaker Johannes Geil van het familiewijngoed Geil te Bechtheim, weet heel goed wat hij wil bereiken met zijn wijnen: Spannend, perfect in balans (“nergens te veel van”) en onvergetelijk. Bescheiden als hij is, staat hij zelf soms verbaasd te kijken naar wat er allemaal gebeurt, terwijl zijn wijnen worden bejubeld door de internationale pers en Gault Millau hem zelfs uitriep tot ontdekking van het jaar! Op het wijngoed van de familie maakt hij al sinds zijn 16e een breed scala aan wijnen, waaronder deze Spätburgunder.

De wijnen van Geil staan bij Vinuno de komende maand augustus in de schijnwerpers! U kunt een prachtige mixdoos van Geil bij Vinuno bestellen, voor 59 euro. In deze doos zitten naast twee flessen van de geproefde Spätburgunder, ook twee flessen Riesling en twee flessen Weissburgunder.
Weinprobe!

Geil Spätburgunder Trocken 2012

Een heldere en lichtrode kleur, echt een Pinot-kleurtje. In de rand bleekrood (2,4).
In de neus ruik ik frambozen en wat bosgrond, iets aards. Open, rijk aan finesse en verleidelijk (3,7).
Zacht en rond op de tong. Boterige tannines, wat warmte en een pepertje. Zwoel en sappig fruit van rode pruimen en frambozen. Zoete drop, honing en iets nootachtig. Subtiele zuren die mooi in balans zijn met de overige componenten in de smaak, waaronder een mooi zoetje. Fraai (7,1).
Redelijk complexe, fijne en volle wijn. Een mooi glas (2,5).

Totaal 15,7 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!