Gato Negro Pinot Grigio Rosé, een zomerse verrassing

gato negro pinot grigio rosé

De Gato Negro Pinot Grigio Rosé is een heerlijke zomerse wijn. Ik verlang naar de zomer, maar ook naar al die heerlijke zomerse wijnen.


Lees verder na de advertentie exaro

De rosé van Gato Negro is eigenlijk een witte wijn waar de schillen tijdelijk zijn mee vergist. De Pinot Grigio is een teinturier en dat betekent dat de schillen een hele lichte rode kleur afgeven. Dit soort wijnen gaan door het leven als een rosé wijn.

De Pinot Grigio druiven worden in de nacht geoogst, hierdoor blijven de druiven fris en fruitig en behouden zij hun delicate zuren. Op het zuidelijk halfrond vindt de oogst eerder plaats en de druiven worden dan ook in begin maart geoogst.
Na de pluk wordt er schilweking toegepast en dat duurt een paar uur. Hierdoor komt er meer smaak en neus in de wijn. Na de schilweking worden de druiven in een centrifuge gedaan om de wijn van de schillen te scheiden, hierna vindt de gisting plaats in rvs tanks die temperatuur gecontroleerd zijn.

Hoe wordt rosé gemaakt
De manier om rosé te maken is eigenlijk heel simpel. De druiven komen van de wijngaard en worden van de steel ontdaan, daarna gaan ze in de gistingstank in totdat de gewenste kleur is bereikt. Denk aan 1 á 2 uur tot maximaal zo′n 48 uur. In het algemeen is het dan: hoe langer het sap in contact is met de schilletjes, hoe donkerder de kleur van de rosé dan is.
Daarnaast is het in Europa zo, dat rosé alleen gemaakt mag worden van blauwe druiven. Het is volgens wetgeving ten strengste verboden om rode wijn en witte wijn te mengen. Alleen bij Champagne is het toegestaan om een kleine hoeveelheid rode wijn aan de witte basiswijn toe te voegen. Dat werd vroeger zo gedaan en dat gebeurt tegenwoordig nog steeds zo.

De Gato Negro Pinot Grigio Rosé is te koop bij de Jumbo voor € 5,29, kijk voor meer informatie op https://www.jumbo.nl

Geproefd:
Gato Negro Pinot Grigio Rosé, een wijn van San Pedro

Kleur: de kleur van de Gato Negro Pinot Grigio Rosé is subtiel roze met warm geel en een lichte blauwe zweem – 2,6 punten

Neus: in de neus heeft de Gato Negro Pinot Grigio Rosé subtiele zuren, citrusfruit en tropische vruchten. De neus is diep en best vol en komt goed los in het glas – 3,4 punten

Smaak: de smaak van deze witte roze is peperig, bloemig en lekker fris met mooie rijpe tonen van tropische vruchten. De body is goed vol en bijna weelderig met glycerine. De goede body loopt door naar de medium lange afdronk – 5,7 punten

Wat is mijn eindconclusie van de Gato Negro Pinot Grigio Rosé van de San Pedro Winery:
De Gato Negro wijnen zijn toch echt wel de betere supermarktwijnen. Het wijnbedrijf San Pedro zet naast hun topwijnen ook een mooie selectie neer van de Gato Negro reeks. De Pinot Grigio Rosé is hierop geen uitzondering. Het is een fijne zomerse lichtkleurige rosé met een heerlijk rijp en fris palet. Een zomerse aanrader – 1,8 punten

Dus geef ik de Gato Negro Pinot Grigio Rosé een totaal van 14,1 punten en een Bronzen WijnGekken Medaille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *