G7 Sauvignon Blanc 2017, D.O. Loncomilla Valley, Chili

G7 Sauvignon Blanc
In het assortiment van de HEMA zijn leuke wijnen te vinden voor een zacht prijsje. We proeven deze Chileense Sauvignon Blanc.

Waar ligt Loncomilla Valley in het langgerekte Chili? Loncomilla Valley is een vallei in het hart van Maule Valley, in centraal Chili op zo’n 250 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Het gebied heeft een mediterraan klimaat met in verhouding tot andere, meer noordelijk gelegen delen van Chili, een hogere regenval in de wintermaanden. Loncomilla Valley ligt ongeveer 80 kilometer van de Pacific verwijderd. Toch is de invloed van deze enorme waterplas merkbaar: op hete dagen zorgt de Pacific in de namiddag voor een verkoelende bries in de wijngaarden.

De naam G7 slaat op de zevende generatie wijnmakers van de familie del Pedrogal, die sinds 1825 al in Loncomilla Valley wijn aan het maken is.

HEMA is de verkoper van de wijnen van G7. Er zitten 6 verschillende G7 wijnen in het assortiment. We proeven de Sauvignon Blanc, een wijn met een verkoopprijs van 5 euro.
Bestellen? Klik HIER.

Rest mij nog te melden dat deze wijn 12 procent alcohol heeft en dat een draai aan de schroefdop volstaat om de fles te openen…

G7 Loncomilla Valley

G7 Sauvignon Blanc 2017

Een heldere, bleekgele kleur met een duidelijke groene tint erin. Intensiteit van de kleur 1,5 uit 5 voor een witte wijn.
De neus geeft op de stille spiegel de bekende grassige geur van een Sauvignon Blanc. Na wat walsen ruik ik citrusfruit, granny smith appel en kruisbes. Wat “groen” en vegetaal. Fris, zuiver en aangenaam.
In de mond toont deze G7 zich minder strak droog dan dat ik van de neus had verwacht. De wijn heeft best wel wat restzoet en is kruidig (witte peper). Fruit van peer, nectarines en limoen. Vrij stevig in de zuren, maar storend is het niet. Aromatisch van smaak. Ik mis wel wat balans tussen de zuren en het restzoet; het smelt niet helemaal samen. Aan de andere kant geeft dit weer wat spanning aan de wijn. Wat branderig en gekruid in de afdronk.

Al met al is dit een geslaagde Sauvignon Blanc met een redelijke volheid en uitgesproken smaak. Een goede prijs/kwaliteit verhouding. Gewoon proberen!

Score: 13,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.
G7 Sauvignon Blanc
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #sauvignonblanc #loncomillavalley