G7 Chardonnay Reserva 2016 van de Hema, D.O. Loncomilla Valley, Chili

G7 Chardonnay Reserva
Een houtgerijpte Chardonnay van een producent waarvan we al eerder wijnen hebben geproefd: G7. De wijnen van G7 zijn te vinden bij de Hema.

De naam G7 slaat op de zevende generatie wijnmakers van de familie del Pedrogal, die al sinds 1825 in Loncomilla Valley wijn aan het maken is.

Ter opfrissing: Waar ligt Loncomilla Valley in het langgerekte Chili? Loncomilla Valley is een vallei in het hart van Maule Valley, in centraal Chili op zo’n 250 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Het gebied heeft een mediterraan klimaat met in verhouding tot andere, meer noordelijk gelegen delen van Chili, een hogere regenval in de wintermaanden. Loncomilla Valley ligt ongeveer 80 kilometer van de Pacific verwijderd. Toch is de invloed van deze enorme waterplas merkbaar: op hete dagen zorgt de Pacific in de namiddag voor een verkoelende bries in de wijngaarden. Het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur is groot.

De aanduiding “Reserva” doet houtrijping vermoeden. En dat is ook zo, want deze wijn heeft 10 maanden op Franse eiken fusten gelegen. De wijn heeft 14 procent alcohol en de fles wordt afgesloten door een kurk.

Verschillende wijnen van G7 zijn opgenomen in het assortiment van warenhuisketen HEMA. Deze houtgerijpte Chardonnay kunt u daar vinden voor de prijs van € 7,50.
U kunt de wijn bestellen via deze LINK VAN DE HEMA.

G7 Chardonnay Reserva

G7 Chardonnay Reserva 2016

Helder en licht strogeel van kleur met een gemiddelde kleurintensiteit voor witte wijn. Bleek uitlopend in de rand.
Het fruit stuift vervolgens je glas uit bij het walsen! Rode appel, rijpe peer en perzik. Ook iets marmelade (sinaasappelschillen) en een lichte geur van honing. Een aantrekkelijke neus.
Romig en licht boterig in de mond. Zacht, tegen fluwelig aan. Dit gaat echter niet ten koste van frisheid, want de aanwezige zuren blijven goed overeind. De wijn heeft daardoor toch iets sprankelends. Daarnaast een licht nootachtige smaak, wat een mooi bittertje toevoegt aan het smaakpalet. Wat honing is ook aanwezig in het geheel.

Deze G7 Chardonnay Reserva is een soepele, toegankelijke en vriendelijke wijn. Een wijn die niet snel zal gaan vervelen: een hoge doordrinkfactor. Gemaakt voor een breed publiek. Lekker koel serveren en genieten maar…

Score: 13,5 punten.

Nu goed op dronk en dat blijft de wijn tot en met de zomer van 2020.
G7 Chardonnay Reserva
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #chardonnay