Fürst von Metternich Riesling sekt extra trocken, heerlijk verfrissend

Altijd een feestelijk gezicht: mousserende wijn in het glas. Deze sekt van Fürst von Metternich biedt veel voor zijn prijs.

De mousserende wijnen van Fürst von Metternich zijn afkomstig van het bekende Schloss Johannisberg, gelegen in de wijnregio Rheingau. De serie Fürst von Metternich omvat drie verschillende sekt uit Riesling, een Chardonnay sekt en een rosé sekt. De wijnen worden geproduceerd volgens de methode Charmat. Dit houdt kort gezegd in dat de tweede vergisting niet op de fles plaatsvindt (zoals bij de methode traditionelle), maar in een (roestvrijstalen) vat.

Deze 100 procent Riesling sekt extra trocken (dosage 17gr/l) heeft een alcoholpercentage van 12,5 procent. Gebotteld in een fraai uitziende fles. Je ziet de wijnen van Fürst von Metternich veel in de supermarkt in Duitsland. In Nederland zijn er enkele webshops die deze wijnen aanbieden. Prijsindicatie: 10 euro.

Feestmaand december komt eraan, dus ik laat de wijn bruisen!

Fürst von Metternich Riesling sekt extra trocken

Een heldere, groengele kleur. Stevige, wat grove bubbels in het glas.
In de neus iets brioche en de geur van naaldbomen/dennen. Duidelijke citrustonen en een vleugje mint. Fris, maar wat terughoudend. Strak droog op de tong. Een explosie van citrus en gele grapefruit, aangevuld met een snufje witte peper en fijne zoute mineralen. Wat speekselopwekkend. Een volle, rijke mousse die een lichtjes schuimend mondgevoel veroorzaakt. Dat element had voor mij iets meer getemperd mogen zijn.

Een heerlijk frisse Riesling sekt, boordevol citrusfruit. De mousse is mij iets te rijk, maar dat is slechts een klein minpuntje. Een mousserende kwaliteitswijn die bovendien scherp geprijsd is.

Score voor deze Riesling sekt extra trocken van Fürst von Metternich: 15,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *