Fritz Walter Chardonnay trocken 2016, Pfalz, Duitsland

Fritz Walter Chardonnay
Chardonnay en Duitsland, een combinatie waar je niet zo gauw aan denkt.

Toch groeit de aanplant van de Chardonnay in Duitsland gestaag. Het karakter van Duitse Chardonnay’s is wel iets anders dan wat we “gewend” zijn. De wijnen hebben niet dat volle, vettige karakter zoals dat bij Chardonnay’s uit meer zuidelijke streken gewoon is. Duitse Chardonnay’s kenmerken zich door meer frisheid in de smaak.
Het wijngebied Pfalz, één van de warmste wijnregio’s van Duitsland, heeft de grootste aanplant van Chardonnay druiven in Duitsland. Ongeveer 450 hectare is hiermee beplant.

(Chardonnay in de Pfalz)
Pfalz Chardonnay

Weinhaus Fritz Walter (seit 1832) is gevestigd in het plaatsje Niederhorbach in de Süd-Pfalz. Naast het Weingut is er ook nog een Weinhotel en een Weinrestaurant.
Deze Chardonnay heeft 13 procent alcohol en de flesafsluiter is een schroefdop

Ik heb deze fles gekocht bij een supermarkt in de Pfalz voor het bescheiden prijsje van € 4,99. Eenmaal thuis ging de fles vrij snel open…

Fritz Walter Chardonnay trocken 2016

Een heldere, bleekgele kleur.
De neus is heerlijk fris. Citrusfruit, kruisbes, iets grassig en ook wat florale tonen. Aromatisch en open.
Op de tong verfrissend en sprankelend. Een wat tintelend mondgevoel. Mineralen. Veel citrus- en ananasfruit en een wit pepertje. Fraaie knisperende zuren die mooi verweven zijn. Zelfs iets vanille(?). Een redelijk stevige body met een fijn restzoetje. De wijn heeft een goede lengte en spanning en blijft lang hangen.

Fritz Walter Chardonnay trocken 2016 is een zuivere, frisse wijn van prima kwaliteit. Chardonnay uit de Pfalz: een geslaagde combi en voor deze prijs wordt je helemaal vrolijk!
Een lekker stukje gatenkaas erbij (Tynjetaler, Emmenthaler) en je hebt een feestje in je mond!
Dus: ziet u hier een Chardonnay uit Duitsland/Pfalz staan, probeer het eens!

Score: 14,3 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.