Francois Protheau & Fils, Chablis 2014, Bourgogne, Frankrijk

Francois Prothea & Fils, Chablis, Cote d´Or, Bourgogne, FranceChablis behoort tot de meest noordelijke kwaliteitsgebieden waar chardonnay de baas is.

Chablis, de koele chardonnay. Een wijn die uitstekend past bij vis. Mede door de zuren van de Chablis en de mineraliteit komt deze wijn altijd in de hoge regionen van de kwaliteitsladder terecht.

Deze Chablis van Francois Protheau & Fils kan je kopen bij de Mitra voor € 15,99.

Chablis is één van de kwaliteitsdistricten voor de chardonnay. Een koel klimaat waar het vaak mis kan gaan. In het voorjaar is er vaak nachtvorst die ze met kacheltjes proberen te verwarmen. In het najaar en de laatste tijd ook in de zomer, heb je soms hagelregens die de druiventrossen molesteren, een lastig gebied dus om druivenranken te planten.

 

Geproefd:

Francois Protheau & Fils, Chablis 2014, Bourgogne, Frankrijk

Kleur: helder bleekgeel. Witgoud in de rand

Neus: mineraal met citrustonen en een tropische ondertoon. Diepe neus en medium vol, wat zwavelig en mineralen

Smaak: strak met hoge zuren en mineralen. Zuiver met mooi tropisch fruit en rijp. Hoge zuren in de achtergrond en die geven een prachtige balans en kracht. De body is goed vol met een prachtige lengte en kalkachtige mineraal

Conclusie: mooie mineralen en zuren met een tropische ondergrond. Goede lengte en balans en body. De Mitra heeft hiermee een mooie wijn in de schappen

XX ster / totaal 13,6 punten

 

Martin