Flor d’Englora Garnatxa 2010, Montsant

Flor d’Englora Garnatxa 2010, Montsant

Gemaakt van de Garnatxa Negra en deze wijn heeft 13,5% alcohol. Geproduceerd door Cellers Baronia del Montsant. Deze wijnranken staan op een hoogte van 533 meter boven zeespiegel. Voor deze hoogte moet het goed zijn om hierdoor frisse en goede wijnen te produceren. De rode Grenache druif gaat hier door het leven als de Garnatxa Negra. Door de vele zonne-uren wel een hoog alcoholpercentage.

 

Geproefd:
Flor d’Englora Garnatxa 2010, Montsant DO
Het Parkerwijnhuis heeft deze wijn in hun collectie en is te koop voor € 7,43.

Kleur: medium diepe en purperrode kleur op de tong. In de rand purper-magenta en medium vol / 2,6

Neus: goede volle neus met kruidige en perige bramen met wat kersen. Rijpe en open neus, diep en medium vol. De neus komt aardig goed los / 3,4

Smaak: vrij veel zuren en medium tanninerijk. Fris en open met veel rood fruit als bramen die samen met de kersen en de peperige kruiden een compleet verhaal maken. Onder het fruit ook vanille, chocolade en zoetige salmiak. Goede volle body en brede afdronk / 5,8

Conclusie: ondanks het karafferen heeft de wijn een hoog zuurgehalte. Een paar jaar ouderen zou hem goed doen. Fris en elegant met veel rood fruit en kruidigheid. Afgemaakt met een pepertje. Vol zonder zwaar of log te zijn. Een mooi glas wijn voor een mooie prijs. / 2,0

XX ster / drinken: 2014 – 2022 / totaal 13,8 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin