Festivo Syrah 2019, zwoel rood uit Setúbal

De Syrah druif doet het in Portugal ook prima. Deze Festivo is een karakteristieke wijn.

Festivo Syrah is een wijn van producent Casa Ermelinda Freitas, een familiebedrijf dat in 1920 is opgericht. Op dit moment zwaait Leonor Freitas de scepter over het bedrijf. Hiermee is zij de vierde generatie die als vrouw de wijnbouwtraditie van het bedrijf vertegenwoordigt. Casa Ermelinda Freitas heeft een flink areaal van 550 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking. Hiervan is een groot deel (60 procent) beplant met de blauwe Castelão druif. Daarnaast is 20 procent ingericht voor verschillende blauwe druiven (waaronder Syrah) en 20 procent voor witte druiven. De aanplant van zowel de blauwe als witte druiven bestaan uit een mix van inheemse en internationale rassen.

Eerder heb ik van dit huis de Vinha do Torrao geproefd. Nu is het de beurt aan de Festivo. De Syrah druiven komen van de wijngaarden in Fernando Pó, in de gemeente Palmela. De herkomstbenaming is Vinho Regional Península de Setúbal, een wijngebied ten zuidoosten van de hoofdstad Lissabon. Festivo Syrah heeft een houtrijping ondergaan van 4 maanden in Frans en Amerikaans eiken vaten. Het alcoholgehalte is een stevige 14,5 procent.

Festivo Syrah 2019

Zeer diep donkerrood met kleurintensiteit van 4 uit 5. Ik zie een lichte zweem op de wijn liggen. In de rand fel magenta.
In de neus fruitaroma’s van zwarte bessen. Peper, rode bietjes, tijm en iets houtskool.
Een vol en romig mondgevoel met vrij zachte, rijpe tannines. Wat zuivel, bittere chocolade, mokka, zwarte peper en pruimtabak. Rond en wat zwoel. De zuren zorgen voor een lichte en prettige frisheid in het smaakpalet.

Deze Festivo Syrah is een soepele, zwoele rode wijn die plezierig wegdrinkt. Lekker voor lange zomeravonden als je voor rood gaat.

Een uitstekende score voor de Festivo Syrah: 14,4 punten.

Festivo Syrah is verkrijgbaar bij Ansari Wines. een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het importeren en verkopen van kwaliteitswijnen uit Portugal. Ansari Wines importeert de wijnen rechtstreeks vanaf de wijnboeren in Portugal. Hierdoor kan Ansari Wines kwaliteitswijnen aanbieden tegen een scherpe prijs. Een fles van deze wijn wisselt van eigenaar voor de prijs van € 8,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *